Передати в оренду чи залишити в комунальній власності? Депутати вирішують майбутнє пляжу №1

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
16.06.2021 · 14:59 · переглядів - 3444

Перший пляж, поблизу порту, став предметом розгляду земельної комісії. На його оренду претендує ГО «ЗІВ «Капітан Флінт».  З іншого боку ГО «Сяйво надії» закликає владу залишити пляж в комунальній власності з перспективою участю в грантовому проекті ООН


ГО «Захист інвалідів війни «Капітан Флінт» заснували учасники АТО Віктор Римар, Олександр Печніков та Олег Мамошин. Ветерани запевняють, що мають проект благоустрою пляжної території з чітко визначеними термінами реалізації. Планується обладнати територію пандусами для людей з інвалідністю і створити зразковий пляж для відпочинку.

З іншого боку голова ГО «Сяйво надії» Оксана Антолік звернулась до земельної комісії з ініціативою залишити пляж в комунальній власності. За її словами організація планує долучитись до програми ООН з метою отримання гранту на благоустрій території. Вже, начеб то, є позитивні висновки. Депутати та активісти закликали Оксану Антолік передати підтверджуючі ці слова документи до міської ради або направити на ім’я міського голови.

Один із засновників ГО «Капітан Флінт» Олександр Печніков в подібному зверненні вбачає політичну складову. За його словами кафе «Мехіко» має безпосереднє відношення до депутатів міської ради – Віктора Цуканова, Богдана Сушко та ін. і в цьому сезоні адміністрація закладу розширює свою територію за рахунок пляжу. У зв’язку з цим активісти закликали владу направити комісію для перевірки вказаних фактів. Заступник міського голови Олена Божкова запевнила, що вже завтра робоча група перевірить озвучену інформацію. Також, на думку ветеранів АТО, ініціатива з обладнанням пляжу за рахунок грантових коштів також має на меті максимальне стимулювання розвитку сезонного бізнесу представників міської ради.

В результаті обговорення голова комісії Володимир Безверхий запропонував на сесію міської ради винести різні проекти рішення – з наданням дозволу на оренду пляжу ГО «Капітан Флінт», залишити пляж в комунальній власності чи виставити земельну ділянку на аукціон. Рішення ухвалити шляхом голосування на сесії міської ради.




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок