Підтримка ЗСУ: уродженець Бердянська виробив 404 буржуйки для захисників

По матеріалам Дніпро TV
23.03.2023 · 09:06 · переглядів - 1125

Звільнився з роботи на заводі та почав виготовляти буржуйки для військових. Максим народився у Бердянську, але за рік до повномасштабного вторгнення рф переїхав до Дніпра. 24 лютого він перебував у рідному місті і на власні очі бачив колони ворожої техніки. Весь рік волонтер виробляє буржуйки та водонагрівачі для фронту

Підтримка ЗСУ: уродженець Бердянська виробив 404 буржуйки для захисників

Максим не покладаючи рук працює в майстерні. У нього багато запитів від військових. Популярністю користуються мінібуржуйки. Чоловік подивився в інтернеті, як їх робити, спробував повторити самостійно. Захисники високо оцінили виріб.

Максим, волонтер, електрозварювальник:

«Вони маленькі, компактні. Підігріти банку тушонки або заварити каву та чай. Це буде дуже компактно. На неї не потрібно дров чи ще щось. Вони працюють від окопних свічок».

Жінка робить окопні свічки, а Максим буржуйки різних розмірів. Ще переробляє газові пічки під балончики та конструює титани для нагрівання води.

«Їздимо по металоприйомках, також на просторах інтернету, на безкоштовних оголошеннях — де що є подешевше. Їздимо, викупаємо, вибираємо все це. Дехто допомагає, дехто до цього відноситься вкрай… людям байдуже на все це», – каже він.

Максим за рік виробив 404 буржуйки. В нього немає вихідних і постійного місця роботи. Іноді береться за комерційні замовлення, а зароблені гроші вкладає у буржуйки.

«Це моя позиція — просто допомагати. Я міг піти на ті ж підробітки, міг би піти на підприємство заробляти гроші. Але якщо я вже почав цим займатися, то я вже не відступлю», – ділиться волонтер.

Чоловік мріє поїхати в деокупований Бердянськ і побачити рідних. Максим сподівається, що його волонтерська діяльність наближає перемогу України.




Останні новини Бердянська
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок