Понад 80% будинків Бердянська можуть залишитись без газу після ремонту засувок

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
23.03.2021 · 12:25 · переглядів - 7029

В черговий раз принципову позицію Запоріжгазу озвучив керівник Бердянського газового господарства Павло Іотов. З 551 житлового будинку міста, станом на сьогодні, після проведених робіт підключені будуть 105 домоволодінь.


Якщо решта ОСББ не укладуть договір про розмежування внутрішньобудинкових мереж газопостачання, після проведених ремонтних робіт, їх підключати не будуть. Депутати міської ради, присутні на засіданні Дня депутата представники громадськості закликали представника Запоріжгазу не накаляти обстановку в місті, оскільки у випадку затяжного періоду відсутності газопостачання в місті може відбутись соціальний вибух.

Депутати міської ради неодноразово задавали питання, чи може Запоріжгаз виконати ремонт засувки без відключення міста від газопостачання? Павло Іотов в черговий раз підкреслив, що для залучення стоп-системи, яка б дозволила проводити ремонтні роботи під тиском газу, коштує 65 млн гривень. Дані кошти в інвестпрограмі Запоріжгазу не передбачені. Якщо ж припустити, що ці кошти газопостачальник інвестує в роботи, то це призведе до перегляду тарифу і вартість газопостачання для мешканців області збільшиться.

Секретар міської ради Олександр Свідло заявив, що основним завданням міської влади стане недопущення відключення газу в квітні. Відповідну позицію в.о. міського голови запропонував задекларувати в рішенні сесії, направивши відповідне звернення до НКРЕ. На думку Олександра Свідло з вірогідністю 90% відключення газу не буде.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок