Росія готує провокацію для вторгнення своїх регулярних військ на Донбас - розвідка

По матеріалам ЛІГА.Новини
01.04.2021 · 15:26 · переглядів - 4242

Росія готує провокацію для вторгнення регулярних підрозділів ЗС РФ на тимчасово окуповані території Донбасу. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України

Росія готує провокацію для вторгнення своїх регулярних військ на Донбас - розвідка
Бойовики гібридної армії РФ на Донбасі (Фото: Олександр Єрмоченко / ЕРА)

За даними ГУР, Росія планує спровокувати Україну на військову відповідь російським окупантам на лінії зіткнення на Донбасі. Потім РФ хоче ввести регулярні підрозділи ЗС РФ і розширити військову присутність на тимчасово окупованих територіях, пише ГУР.

За даними розвідки, мотивувати вторгнення Росія планують метою "захисту" нібито російських громадян на Донбасі, які насправді є українцями і примусово отримали паспорти РФ.

Розвідка також не виключає спроб просування російських окупантів углиб України.

За даними ГУР, російским дипломатам і пропагандистам доручили бути готовими роз'яснювати світовій спільноті про нібито агресивні дії України і відповідні "миротворчі" дії РФ.

США привели війська в максимальну боєготовність через сили Росії біля кордонів України

В свою чергу, Європейське командування збройних сил США (EUCOM) привело в максимальний рівень боєготовності армію у зв’язку зі стягуванням озброєння РФ до кордону України і відновленням бойових дій на Донбасі, повідомляє сьогодні НВ.Україна з посиланням на видання Politico.

За інформацією видання, Пентагон насторожений через активізацію Росії в Східній Європі та Арктиці.

Представник EUCOM, капітан Венді Снайдер відмовилася обговорювати рівні готовності, аргументуючи вимогами оперативної безпеки.

За даними видання, минулого тижня у відповідь на розгортання додаткових російських військ рівень спостереження EUCOM був підвищений з «можливої кризи» до «потенційно неминучої кризи» — найвищого рівня.

На думку колишнього командувача американською армією в Європі Бена Ходжеса, стягування військ може бути «позерством Росії» і «перевіркою» адміністрації нового президента США Джо Байдена.

 - Деякі офіційні особи вважають, що Росія в основному займається брязкотом зброєю і не бажає відновлювати наступ. Інші стурбовані більше, вважаючи, що наміри Путіна неясні і що операція з перевірки нового президента (США, - ред.), може швидко перерости в щось більш зловісне, — пише NYT.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок