Стало відомо про загибель нацгвардійця з Бердянська Володимира Іваннікова

Бердянськ 24
04.04.2023 · 10:44 · переглядів - 3649

Стало відомо про ще одну непоправну, важку втрату - захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність України загинув бердянець Володимир Іванніков.

Стало відомо про загибель нацгвардійця з Бердянська Володимира Іваннікова

Іванніков Володимир Анатолійович народився 11.02.1968 року у м. Бердянськ Запорізької області, де проживав і зростав з батьками, братом та сестрою. Навчався у загальноосвітній школі №7 м. Бердянськ.

Після закінчення школи вступив до професійного технічного училища у м. Харків, звідки і був призваний до лав армії. Військову службу проходив у складі контингенту в Афганістані, під час служби відзначений відомчими нагородами.

Після демобілізації Володимир став студентом прокурорсько-слідчого факультету №1 Національної юридичної академії України (нині факультет підготовки кадрів для органів прокуратури Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого), де навчався до 1993 року. Потім одружився та був розподілений на роботу до Бердянської прокуратури Запорізької області.

Після здобуття фаху юриста працював в органах прокуратури, державної виконавчої служби та мав приватну практику. Колеги поважали Володимира Іваннікова за високий професіоналізм, відданість справі та ділові якості. Він захищав права людей м. Бердянськ та усієї Запорізької області. Виховував трьох дітей.

Після початку Революції Гідності Володимир відразу виказав свою патріотичну позицію та із початком бойових дій на Сході України допомагав Українській армії та добровольцям м. Бердянськ.

Із літа 2015 року він добровольцем приєднався до лав ОЗСП «АЗОВ» в/ч 3057 НГУ (полк «АЗОВ»), що базувався у м. Маріуполь Донецької області, пройшов шлях від рядового роти охорони до офіцера штабу полку «АЗОВ», гідно показав себе під час «Світлодарської операції». Після виконання бойових завдань на «Світлодарській дузі» прийняв пропозицію командування та став офіцером штабу полку «АЗОВ» відповідальним за юридичний напрямок діяльності. Високі професійні якості Володимира Іваннікова, а також самовідданість справі неодноразово відзначені командуванням полку «АЗОВ» та суміжними бойовими підрозділами.

24.02.2022 р. після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України Володимир брав участь в обороні м. Маріуполь. Незважаючи на перебування на штабній посаді, він виконував бойові завдання у межах міста разом із побратимами, стримуючи багатократно переважаючі сили ворога, що дозволило Силам оборони України тримати оборону на стратегічно важливих напрямках.

15.04.2022 р. допомагаючи пораненому побратиму на території комбінату «АЗОВСТАЛЬ», Володимир Іванніков потрапив під авіаудар ворожого літака та від отриманих поранень загинув. Похований на Байковому кладовищу м. Київ з усіма воїнськими почестями.

Указом Президента України №312/2022 лейтенанта Іваннікова Володимира Анатолійовича за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України відзначено державною нагородою – орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Володимир Іванніков назавжди залишиться в пам’яті рідних та друзів люблячим сином, чоловіком і батьком, відданим сином своєї Нації, мужнім воїном, другом, професіоналом.

Колектив та студентство Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого висловлює щирі співчуття родині, близьким, друзям Володимира Іваннікова. Розділяємо гіркоту вашого горя.

Честь, слава та вічна і світла пам’ять Герою!




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок