Суд заочно засудив самопроголошеного "міського голову" Бердянська на 15 років за державну зраду

По матеріалам suspilne.media
14.03.2023 · 13:40 · переглядів - 2143

Самопроголошеного мера Бердянська Олександра Сауленка засуджено до 15 років позбавлення волі та конфіскації майна за колаборацію та державну зраду, а також позбавлення права обіймати керівні посади на 10 років.

Суд заочно засудив самопроголошеного "міського голову" Бердянська на 15 років за державну зраду

Сторона обвинувачення просила для Сауленка найвищу міру покарання, яка є нині в Україні.

"Прошу довічне позбавлення волі з конфіскацією всього наявного майна", — наголосив прокурор Сергій Нестеренко.

прокурор

 

Григорій Ставний, адвокат Олександра Сауленка не погодився з тим, що його підзахисного обвинуватили в державній зраді. За його словами, має бути людина, яка повинна все це організовувати.

"Якби ми місцеве населення запитали: “А влаштовує вас та робота, яку він там проводить?” Але, на жаль, таких свідків у нас немає. З цього боку я не вважаю, що це на шкоду інтересам населення чи на шкоду нашій державі. Але, з іншого боку, він привласнив собі функції — його ніхто не обирав. Він вимушений це робити, на окупантів".

Адвокат Сауленка

 

Справу самопроголошеного мера Бердянська Олександра Сауленка колегія суддів Жовтневого районного суду Запоріжжя розглядала з вересня минулого року.

За словами прессекретарки Жовтневого районного суду Запоріжжя Марії Свідлової, після того, як вирок набуде законної сили, через місяць виписується розпорядження, яке підписує суддя на виконання вироку.

"Далі надсилається до поліції, де, в подальшому, повинні розшукувати його і робити інші дії, необхідні для затримання цієї особи і поміщення її в установу по утриманню. У вироку прописано щодо того, що йому не обиралася міра запобіжного заходу і строк покарання відбуватиметься з моменту фактичного його затримання", зазначила Марія Свідлова.

Що відомо

  • 21 березня 2022 року у тимчасово окупованому російськими військами Бердянську окупанти "призначили" Олександра Сауленка "виконувачем обов'язків мера" міста;
  • У квітні самопроголошений мер Бердянська Олександр Сауленко призначив своїм заступником місцевого мешканця Микиту Самойленка;
  • У серпні співробітники Служби безпеки України виявили, хто сприяв незаконному вивезенню понад 650 тисяч тонн українського зерна. У справі фігурує самопроголошений "в.о. мера Бердянська" Олександр Сауленко;
  • Справи незаконно самопроголошених Бердянського “міського голови” Олександра Сауленка та його “заступника” Павла Іщука розглядатимуть без присутності обвинувачених — таке рішення Жовтневий районний суд Запоріжжя ухвалив 16 вересня;
  • 28 вересня СБУ повідомила про підозру Олександру Сауленко, як одному з організаторів псевдореферендуму РФ на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок