Тарифи ринку необґрунтовані: вердикт робочої групи з перевірки розрахунків ЦР

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
22.12.2021 · 13:16 · переглядів - 2510

Начальник управління економіки Юлія Орлова на підсумковому засіданні робочої групи з перевірки тарифів Центрального ринку оприлюднила результати роботи комісії – розрахунки ринку необґрунтовані і в такому вигляді не можуть бути затверджені

Тарифи ринку необґрунтовані: вердикт робочої групи з перевірки розрахунків ЦР

Робочою групою встановлено, що тарифи Центрального ринку, які були запроваджені з 1-го грудня, а пізніше призупинені на період роботи комісії, завищені одразу по декількох показниках. Перше зауваження – заробітна платня адміністрації. За словами Юлії Орлової в тариф було закладено необґрунтовано завищену зарплату керівника – замість 18 тисяч гривень 23 тисячі. Це ж стосується і заступників директора. ІІІ і IV розряди спеціалістів підприємства не підтверджені відповідними документами про присвоєння рангів.

Також у комісії виникли запитання, щодо амортизаційних нарахувань, нарахувань на земельний податок і т.д. Висновок робочої групи – в такому вигляді тариф не може бути затверджено.

При цьому варто відзначити, що аналогічних порушень управління економіки не виявляло під час аналізу першого етапу підвищення тарифу. Не було зауважень до підприємства і за результатами аналізу фінансово-господарської діяльності підприємства. На дане зауваження редакції Юлія Орлова наголосила, що тарифна складова не була предметом комплексної перевірки Центрального ринку. Дана позиція в черговий раз підтверджує тезу про недоцільність проведення комплексних перевірок комунальних підприємством силами залежних від настроїв влади чиновників мерії.

На підведенні підсумків роботи комісії були присутні Богдан Сушко зі своїми заступниками. На оприлюднені порушення керівник ЦР лише зауважив, що результати перевірки адміністрація ринку отримала вчора ввечері і надати аргументовані зауваження зможе пізніше.

Т.в.о. міського голови Олександр Свідло наголосив, що двічі звертався особисто до директора в усній та письмовій формі, щодо аргументованості затверджених з 1-го грудня тарифів, на що отримував відповідь про цілковиту відповідність регламентуючим діяльність підприємства документам.

Свидло Александр

 - Не повинні мешканці міста бути заручниками ваших некомпетентних управлінських і економічних рішень, - заявив Олександр Свідло Богдану Сушко, закриваючи підсумкове засідання робочої групи.




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок