Троє бердянських нотаріусів пішли працювати на окупантів

Бердянськ 24
06.02.2023 · 10:17 · переглядів - 3518

Це нотаріуси, які раніше працювали у місті: Косенков Віктор Миколайович, Петрушенко Тетяна Іванівна, Постол Наталія Георгіївна.

Троє бердянських нотаріусів пішли працювати на окупантів

Їх дії підпадають під визначення «колабораціонізм».

росія створює на захоплених територіях нотаріальні округи, щоб відновити проведення нотаріальних правочинів.⠀

Але з точки зору міжнародного права і законодавства України будь-які органи, їх посадові та службові особи на тимчасово окупованій території та їх діяльність вважаються незаконними і будь-який акт (рішення, документ), виданий такими органами та їх посадовими особами є недійсним і не створює правових наслідків. Це прямо передбачено у Законі «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України».

Тобто перед тим як оформити купівлю квартири у Бердянську, потрібно розуміти, що ви просто передаєте кошти за ключі і папірець, який взагалі не буде мати юридичної сили. Навіть зважаючи на те, що правочин купівлі-продажу буде завірений нотаріусами-колаборантами, право власності все рівно буде залишатись за минулим власником.

Тобто після деокупації власник (або у разі смерті вже його спадкоємці) зможуть з легкістю вас виселити та забрати квартиру собі назад.

Тож, для чого окупанти створюють нотарільні контори на окупованій території?

Користуючись тим, що окупована територія контролюється озброєними війсковими, загарбники все ж таки намагаються надати «юридичності» своїм діям. Починали вони з недійсного референдуму.

Тепер війскові намагатимуться через нотаріусів та підставних людей «узаконити» відібране у громадян майно.

Як можуть відбирати майно і які методи впливу та примусу озброєних загарбників здогатась можна.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок