«Це блюзнірство», - нардеп з Бердянська Єгор Чернєв про випад Ірини Фаріон в бік українських воїнів, які спілкуються російською

Бердянськ 24
07.11.2023 · 11:44 · переглядів - 3068

Також Чернєв, як заступником голови Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, закликав СБУ здійснити перевірку висловлювань Фаріон на предмет вчинення кримінальних злочинів

«Це блюзнірство», - нардеп з Бердянська Єгор Чернєв про випад Ірини Фаріон в бік українських воїнів, які спілкуються російською

Репліка колишньої депутатки Ірини Фаріон викликала серйозну реакцію в суспільстві. Адже цього разу вона пройшлася по військовим.

 - Я категорично цього не приймаю. У мене запитання до них: що вам, хлопці, заважає, коли ви такі моцні і ви такі дуже розумні? Що вам заважає виконувати 29-у статтю закону про Збройні Сили України? Ви, хлопці, знаєте, що таке дисципліна в армії? Якщо в армії немає дисципліни, то немає армії, це зброд тоді. Я не можу назвати їх (військових - ред.) українцями, якщо вони не говорять українською мовою. То нехай себе назвуть руськими. Чому вони такі очманілі? Чому зійшлося саме на українській мові? Вони такі великі патріоти. Покажи свій патріотизм - вивчи мову Тараса Григоровича Шевченка”, – заявила Фаріон.

Така позиція спровокувала серйозний скандал. І він вже виходить за межі просто публічних висловлювань. Народний депутат з Бердянська Єгор Чернєв відреагував наступним чином.

 - Ірина Фаріон публічно заявила, що не вважає українцями тих наших воїнів, які спілкуються на фронті російською мовою.

Цим блюзнірством, як на мене, вона поставила знак рівності між окупантами та тими, хто жертвує своїм життям, боронячи Україну.

На моє переконання ця особа вже тривалий час цілеспрямовано та системно працює на розкол суспільства та розпалювання ворожнечі між українцями.

Особливо підозрілою для мене така діяльність є в контексті радянського минулого Ірини Фаріон.

А під час війни такі її дії є особливо небезпечними і становлять, на мій погляд, загрозу національній безпеці України.

Тож як заступник голови Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки закликаю Служба безпеки України здійснити перевірку висловлювань Ірини Фаріон протягом воєнного стану на предмет вчинення кримінальних злочинів та вжити всіх заходів для недопущення ведення будь-якої підривної діяльності у нашому тилу.

Прошу вважати це офіційним депутатським зверненням, - заявив Чернєв.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 липень, п'ятниця 2024
25 липень, четвер 2024
24 липень, середа 2024
23 липень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок