У 2022 році українці зможуть онлайн контролювати свої пенсійні накопичення

По матеріалам ЛІГА.Фінанси
20.10.2021 · 16:55 · переглядів - 1881

Міністерство соціальної політики заявило про успішне завершення пілотування Єдиної інформаційної системи соціальної сфери в чотирьох територіальних управліннях соціального захисту населення і п'яти територіальних громадах Київської та Житомирської областей


Як повідомляє пресслужба міністерства, експлуатація системи розпочнеться в 2022 році. Поступово в систему увійдуть всі види соціальних виплат – від пенсій і субсидій до виплат по малозабезпеченості та допомоги по безробіттю.

На базі єдиного соціального реєстру буде консолідуватися вся "пенсійна історія" людини, тобто інформація та документи про формування її пенсії в солідарній та обов'язковій накопичувальній пенсійних системах.

 - Кожна працююча людина в наступному році зможе зайти у власний соціальний кабінет в Єдиному соціальному реєстрі через спеціальний портал або платформу Дія. Важливо, що в цьому кабінеті при старті роботи накопичувальної системи людина зможе вибрати пенсійний фонд, змінити його, і його вибір відразу відобразиться в ЄСР. Також в кабінеті вона зможе бачити і контролювати обсяг своїх пенсійних накопичень, сплачені внески, отриманий інвестиційний дохід, здійснені виплати, – зазначає міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Використання ЄСР і ЄІССС для обліку цілісної "пенсійної історії" людини як в солідарній, так і в обов'язковій накопичувальній системі, передбачено Стратегією цифровізації соціальної сфери і Положенням про ЄІССС.

Тэги: пенсия


Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок