У бердянських поліцейських вже 1557 заяв щодо захоплення житла та майна громадян на окупованій території

Бердянськ 24
18.03.2024 · 11:11 · переглядів - 2004

Правоохоронці запевняють, що фіксують всі звернення мешканців з ТОТ, права яких порушують окупанти

У бердянських поліцейських вже 1557 заяв щодо захоплення житла та майна громадян на окупованій території
Окупанти нехтують всіма правами українців на захоплених землях. В тому числі нахабно відбирають та заселяються в помешкання бердянців та жителів району. Фото: "Бердянськ 24"

Після оприлюднення на медіа-ресурсі "Бердянськ 24" подкасту: "Право власності на ТОТ. Плани окупантів на житло бердянців" в телеграм-бот редакції надійшло наступне повідомлення:

Добрий день! На ТОТ Бердянського району віджали ор@и квартиру, подали заяву в Поліцію ЗП. Гарно послали й закрили справу за відсутністю свідків (бо всі свідки на ТОТ), не внісши справу до ЄРДР. Далі скарга до суду. І це зараз відбувається масово із мешканцями, які виїхали з ТОТ, бо поліції не потрібні висячі справи. Сумно, - йдеться в повідомлені.

Редакція направила інформаційний запит до Бердянського відділку поліції з проханням надати статистику звернень громадян, права на приватну власність яких порушуються внаслідок російської агресії. Одночасно запропонували і прокоментувати претензії щодо можливого ігнорування заяв.

У відповіді за підписом начальника Бердянського відділку поліції Володимира Логвиненка значиться саме показник у 1557 заяв, датованих після 24 лютого 2022 року.

В усних коментарях нас запевнили, що всі заяви бердянські правоохоронці реєструють. Вичерпного переліку документів, які необхідно надати заявнику разом з відповідним зверненням до поліції зараз не існує. В той же час, потерпілі за можливості можуть долучити до своєї заяви копії документів, які підтверджують право власності на майно, надати перелік свідків та очевидців події, фото, відеоматеріали, що підтверджують відповідний злочин.

Начальник Бердянського РВН ГУНП в Запорізькій області, підполковник поліції Володимир Логвиненко. Фото: Нацполіція

Подати заяву можна як в Бердянський відділок поліції, співробітники якого наразі базуються в Запоріжжі, так і в будь-який відділок НП на території України.

Щодо безпосереднього звернення підписника до редакції: то абревіатуру "ЗП" ми можемо ідентифікувати як Запоріжжя. Не виключаємо, що такий факт справді міг відбутися в одному з відділків. В коментарях нам підтвердили, що за таких обставин подальше звернення до суду є цілком логічним кроком в сенсі захисту власних прав.

У разі незгоди з прийнятим рішенням заявник має право звернутися до суду на підставі п.1 ч.1 ст. 303 кримінально-процесуального кодексу України та оскаржити бездіяльність слідчого, дізнавача, прокурора, яка полягає у невнесені відомостей про кримінальне порушення до ЄРДР після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, - вказується у відповіді на інформаційний запит.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок