У Бердянську ДБР викрило заступника начальника військкомату, який вимагав хабар за ухилення від строкової служби

По матеріалам ДБР
24.05.2021 · 11:28 · переглядів - 6603

Працівники територіального управління ДБР у Мелітополі затримали та повідомили про підозру заступнику начальника одного з міських об’єднаних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Бердянська, який за гроші допомагав чоловікові «відкосити» від проходження строкової служби.


За даними слідства, посадовець вимагав хабар у 27-річного громадянина за уникнення від проходження строкової військової служби та видачі військово-облікових документів.

Перевіряється інформація щодо системного характеру вимагання з місцевих мешканців коштів за сприяння в ухиленні від проходження військової служби та наявність спільників.

21 травня 2021 року заступника начальника військкомату затримали в порядку ст. 208 КПК України. На даний час йому повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Вирішується питання щодо обрання відносно нього запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Запорізька обласна прокуратура, оперативний супровід – УСБУ в Запорізькій області.




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок