В Бердянську офіційно стартувала процедура підвищення тарифу на проїзд в транспорті

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
10.09.2021 · 14:42 · переглядів - 8965

На сайті виконавчого комітету оприлюднено регуляторний акт, який офіційно запустив процедуру підвищення вартості проїзду з 6 до 8 гривень

В Бердянську офіційно стартувала процедура підвищення тарифу на проїзд в транспорті

В аналізі впливу регуляторного акту підкреслюється, що збереження існуючого тарифу призведе до погіршення ситуації на ринку перевезень і, навіть, може загрожувати зупинкою громадською транспорту. Основними причинами для перегляду тарифу вказано зростання вартості палива (газу та дизелю) та заробітної платні.

Попереднє ознайомлення з регуляторним актом засвідчило невідповідність вказаних розрахунків зростання вартості дизельного палива. В аналізі 2021-го року зазначається, що в 2018-му ціна на дизель становила 25 гривень, нинішня ціна, начебто 29,5 грн. Однак,  навіть в регуляторному акті 18-го року в розрахунок була взята ціна дизпалива 27 гривень. Тобто вартість дизельного палива не зросла на 10%, що є підставою для перегляду тарифу.

На офіційному сайті мерії розрахунки, які надали перевізники не оприлюднено. Редакція запросить ці документи у виконкому для проведення власного аналізу. Нагадаємо, на минулому засіданні чиновники виконавчого комітету повідомили, що новий тариф у 8 гривень прибутку підприємцям приносити не буде. Відсоток рентабельності тарифу, начеб то, дорівнює нулю. Лише один цей факт наштовхує на серйозні сумніви, щодо об’єктивності наданих бізнесом розрахунків.

З сьогоднішнього дня мерія впродовж тридцяти днів прийматиме зауваження і пропозиції до даного акту від мешканців міста. Свої пропозиції може направити кожен охочий. Хвилю невдоволення, яка прокотилась соціальними мережами після інформації про наміри перевізників, більш доцільніше і набагато ефективніше конвертувати в конкретні письмові зауваження. Їх обов’язково розгляне комісія з регуляторної політики, коли прийматиметься рішення про затвердження нового тарифу. Схоже у бердянців є що сказати представникам влади з приводу нової забаганки групки монополістів, які останні двадцять років нав’язують свою вигоду кожному мешканцю.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок