В Бердянську та Приморську збирають списки чоловіків, які приїхали з інших регіонів України та росії

Бердянськ 24
04.04.2024 · 17:06 · переглядів - 3732

Підготовка до мобілізації в лави армії рф на окупованих територіях триває

В Бердянську та Приморську збирають списки чоловіків, які приїхали з інших регіонів України та росії
Повістка, як неодмінний "бонус" до російського громадянства. Фото: "Діалог. юа"

Голови ОСББ та квартальні отримали вказівки зібрати дані на чоловіків, які прописані в інших регіонах окупованої України та на росії. Саме з цим пов`язані рейди військових та опитування в окремих будинкових чатах, які вже другий тиждень відбуваються в Бердянську та Приморську.

Квартальні сказали, що отримали наказ зібрати відомості про всіх чоловіків. Особливо немісцевих. Бо місцеві і так майже всі на обліку, адже працювати та вчитися без відмітки з військомату неможливо. Тобто, всі без виключення мають бути на обліку. Потім, напевне, підуть і повістки, - передає джерело "Бердянськ 24" з окупованої території.

Підписник відзначає, що багато чоловіків реально побоюються, що вже з квітня росіяни запустять цей механізм. Причому погані передчуття як серед проукраїнських людей, так і тих, хто підтримує окупантів.

Загалом росія намагається максимально зменшити кількість українців на захоплених територіях. Окупанти вже підготували законодавчу базу для виселення громадян, які не взяли російські паспорти. Активне залучення населення до бойових дій виглядає для країни-агресора ще одним прийнятним способом.

Раніше військовий з Бердянська закликав всіх чоловіків виїздити з окупованого міста. Оскільки перевибори путіна прискорять примусову мобілізацію на захоплених територіях.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 30 квітень, вівторок 2024
вчора, 29 квітень, понеділок 2024
27 квітень, субота 2024
26 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок