В Росії визнали, що утримують українську журналістку Вікторію Рощину

Бердянськ 24
11.06.2024 · 16:09 · переглядів - 1627

В 2022 році вона розповідала про ситуацію на ТОТ, зокрема була в Бердянську

В Росії визнали, що утримують українську журналістку Вікторію Рощину
Вікторія Рощина. Фото: Цензор

Як пише «Настоящее время», міністерство оборони рф підтвердило, що Рощина затримана та перебуває в росії. Про Вікторію не було нічого відомо майже дев'ять місяців. Де конкретно перебуває журналістка та чому її затримали не уточнюється.

Рощина планувала вести репортаж з ТОТ. Третього серпня вона востаннє вийшла на зв'язок та повідомила, що пройшла через кілька прикордонних перевірок, але не сказала, де саме перебуває.

Раніше, навесні 2022 року російські військові вже викрадали жінку. Як повідомляло «Громадське», журналістка перестала виходити на зв'язок 12 березня, коли перебувала у Бердянську. Рощина збиралася вирушити до Маріуполя. Імовірно, 15 березня її затримала ФСБ та утримувала протягом наступних 10 днів.

«Вона смілива журналістка, вона бере на себе зобов'язання висвітлювати найсуперечливіші теми, які вимагають сміливості. Вона не шпигунка, вона справжній журналіст, їй небайдужа доля людей, які залишилися на окупованих територіях. Для неї важливо розповідати їхні історії. Я закликаю українську владу зробити все, щоб знайти її, а російську – негайно звільнити журналістку Вікторію Рощину», – наголошувала головний редактор «Української правди» Севгіль Мусаєва.

На сайті Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими у Рощиної вказано статус полоненої.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 липень, п'ятниця 2024
вчора, 25 липень, четвер 2024
24 липень, середа 2024
23 липень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок