В Україні дозволили відключати комунальні послуги за борги. Але є винятки

По матеріалам НВ.Бізнес
26.08.2021 · 15:44 · переглядів - 3990

В Україні набрали чинності зміни до законодавства, які знову дозволяють відключати послуги ЖКГ за борги. Винятки становитимуть регіони в «червоній» зоні карантину


В Україні вступили в силу зміни до законодавства, які знову дозволяють обмежувати надання житлово-комунальних послуг боржникам, передає Укрінформ.

Відповідні зміни були прийняті 17 березня 2020 року Верховною Радою України в законі "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавирусной хвороби (COVID-19)".

Винятки становитимуть регіони, які знаходяться в червоній зоні карантину. Обмеження на відключення боржників від послуг ЖКГ буде ще 30 днів після виходу регіону із червоної зони.

Водночас на термін дії карантину заборонено нарахування та стягнення додаткових коштів (штрафів, пені) за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг.

Також на час дії карантину забороняється примусове виселення боржників по комуналці з належного їм житла під час примусового виконання рішень судів щодо стягнення заборгованості за послуги ЖКГ, зазначає видання ExPro.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок