«Заступник директора» бердянського Палацу культури підозрюється у державній зраді

По матеріалам Локатор
05.01.2023 · 16:03 · переглядів - 6615

Головне слідче управління Національної поліції України розслідує справу відносно бердянця Миколи Бусигіна, який добровільно погодився зайняти псевдо-посаду «заступника директора» Міського палацу культури ім. Т. Шевченка. Негідник підозрюється у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

«Заступник директора» бердянського Палацу культури підозрюється у державній зраді

26 жовтня Печерський районний суд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а 1 листопада надав дозвід на проведення спеціального досудового розслідування. Оскільки Бусигін переховується на окупованій території, ці заходи поки що проводяться заочно.

ухвала

Згідно матеріалів справи, 10 квітня Бусигін приймав участь у знятті українських прапорів з державних установ у Бердянську, надавав інформативну допомогу співробітникам федеральної служби безпеки російської федерації. В подальшому, у невстановлений досудовим розслідуванням час, але не пізніше 7 травня, представниками так званого окупаційного уряду він був призначений заступником директора Міського палацу культури, показував російським військовослужбовцям вигідні позиції для розташування військової техніки для здійснення обстрілів території України та місць дислокування військовослужбовців Збройних сил України.

Крім цього, відомо, що Бусигін приймав участь у ході з триколором 9 травня, а також в організації та проведенні незаконного референдуму по анексії українських земель – був секретарем комісії, яка розміщувалась в приміщенні Міського палацу культуру.

предатель

Бердянцям, які уважно слідкують за перебігом окупації, Микола Бусигін має бути добре відомим – цей відщепець з перших днів знімається в пропагандистських відеосюжетах рашистів, найчастіше – в ролі випадкового перехожого. Наприклад, в березні він розповідав, як мріяв дати інтерв’ю телеканалу «Росія 24» про те, що він «вдячний тому, що зараз відбувається, тому що ніякого майбутнього у країни не було, а сьогодні все налагодиться і буде добре» – і його мрія збулася».

Зраднику Бусигіну загрожує позбавлення волі на строк від п’ятнадцяти років до довічного ув’язнення з конфіскацію майна.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 29 березень, п'ятниця 2024
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок