Злочинне угруповання «чорних ріелторів» погрозами та насильством відбирали нерухомість у громадян – підозрюються 4 особи

По матеріалам СБУ
01.02.2022 · 14:37 · переглядів - 8319

Заволоділи нерухомістю громадян на загальну суму понад 1 млн грн.


Служба безпеки України нейтралізувала у Запорізькій області організовану злочинну групу, учасники якої насильницькими методами відбирали житло у громадян.

За даними слідства, до складу групи входило 4 мешканців Бердянська, у тому числі працівник правоохоронного органу.

Зловмисники діяли під виглядом рієлторів. Підшуковували серед місцевих мешканців одиноких пенсіонерів, інвалідів, алко та наркозалежних осіб, від яких вимагали згоди на переоформлення їх помешкань на підставних осіб.

У разі відмови, застосовували до них фізичний та психологічний тиск. В окремих випадках найбільш «незговірливих» викрадали та насильницьки утримували чи оформляли на примусове лікування до нарко- чи тубдиспансерів.

Оперативники СБУ встановили та задокументували 5 фактів незаконного заволодіння майном громадян на загальну суму 1 млн грн.

Наразі зловмисникам оголошено про підозру у межах кримінального провадження, розпочатого за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 4 ст. 190 (шахрайство),
  • ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем вчинене групою осіб),
  • ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків вчинене групою осіб),
  • ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень);
  • ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом).

Триває слідство для встановлення та притягнення до відповідальності усіх, причетних до протиправної схеми осіб.

Здійснюється ряд заходів щодо повернення майна, яким зловмисники заволоділи у протиправний спосіб, його законним власникам.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводило УСБУ в Запорізькій області спільно з спільно з УСР в Запорізькій області ДСР Нацполіції України та Територіальним Управлінням ДБР, розташованим у м. Мелітополь, за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок