Профорієнтаційна зустріч з пошуку роботи

По матеріалам Бердянського міського центру зайнятості
16.02.2022 · 14:49 · переглядів - 1985

В умовах сьогодення як ніколи актуальним постає розгляд проблематики працевлаштування молоді в Україні

Профорієнтаційна зустріч з пошуку роботи

На даному етапі розвитку українського суспільства працевлаштування молодого покоління бентежить усіх громадян України. У сучасних умовах саме молодь є найбільш вразливою категорією населення. Ситуація на сьогодні складається таким чином, що через відсутність достатнього практичного  досвіду, правових та професійних знань, а часто і моральної непідготовленості до конкуренції на ринку праці, реалізувати своє право на працю молодим громадянам стає все складніше.

Навчальний заклад закінчено – що далі? Таке питання постає перед тисячами випускників учбових закладів України. Вирішувати таке питання молоді допомагають досвідчені фахівці та педагогічні працівники.

Вже не перший рік існує співпраця між Бердянським міськрайонним центром зайнятості та Бердянським державним педагогічним університетом.

14 лютого поточного року Фролова Ольга – доцент кафедри БДПУ, завжди бажана гостя, завітала до Бердянського міськрайонного центру зайнятості зі студентами четвертого курсу факультету психолого– педагогічної освіти та мистецтв. Проведення таких заходів конче необхідно молоді, яка є новачком на ринку праці України.

Фахівець центру зайнятості Корнієнко Ольга надала інформацію про стан молоді на ринку праці, соціальні гарантії працевлаштування молоді, забезпечені державою, наслідки «тіньової» зайнятості, рівень середньої заробітної плати по місту Бердянську та Запорізькій області, порядок звернення громадян до служби зайнятості. З інтересом  випускники слухали поради стосовно кроків пошуку роботи і самостійно дійшли висновку, що робота існує для тих, хто її шукає та бажає.

Чималу зацікавленість у присутніх викликала інформація про можливість організації підприємницької діяльності за підтримки служби зайнятості.

Сподіваємось, що поради та інформація від фахівців стануть у нагоді при працевлаштуванні випускників. У добрий путь та нехай вам щастить!

Ольга Корнієнко,
провідний фахівець з профорієнтації




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок