Тонкощі керування проектом з допомогою CRM системи

Тонкощі керування будь-яким проектом за допомогою CRM системи - це новітнє вдосконалення, яке дає можливість для більш оперативної роботи в будь-якій галузі.

Тонкощі керування проектом з допомогою CRM системи

Наприклад, CRM система для продажу сприяє знаходження і реалізації якомога більшої кількості товарів. Це відбувається безпосередньо за участі всіх учасників проекту, адже система контролює всі канали комунікацій з клієнтами, виводить на перший план першочергові дії, автоматизує продажі.

Система проста в експлуатації. Клієнт бачить, скільки запитів в обробці, на якій вони стадії і хто саме виконує дані замовлення, а управління проектом здійснюється так, що видно всі рухи заданих операцій.

Показово, що можна одразу бачити всю історію угоди – від першого до останнього запису. Тут і листи клієнтів, і СМС-ки, записи всіх дзвінків і зустрічей. Тут же викладена оцінка роботи спеціалістів. Тобто на кожного клієнта заносяться в картку всі його справи і коментарі щодо їх актуальності й виконання.

Система має достатньо розширений функціонал:

  1. В картці CRM можна вільно спілкуватися, обговорювати угоди, плани компаній, налагоджувати контакти. При цьому учасники чату не можуть вносити будь-яких змін до карток, їм відводиться роль спостерігачів.
  2. Всі дзвінки й листі відправлені з CRM системи і занесені на неї, фіксуються і зберігаються.
  3. Всі повідомлення, що потрапляють на CRM систему, розподіляються між менеджерами і при необхідності безкоштовно додаються до будь-якого сайту.
  4. Робота даної системи автоматизована. Наприклад, роботи CRM самостійно відправляють клієнтам СМС- повідомлення, листи, рекламні проспекти, визначають і виставляють для виконання завдання.

Саме використання таких шаблонів сприяє налагодженню оперативної роботи, внаслідок чого, як результат, підвищуються заплановані продажі. До того ж, продажі аналізуються. Наприклад, генератор продаж аналізує товар і направляє його уже знайомому клієнту, який раніше цікавився таким товаром і з задоволенням його купить знову. Таким чином залучаються старі покупці для нових закупівель.

Щоб залучити нових клієнтів, знову ж таки за допомогою CRM маркетингу пропонуються послуги для бажаючих в придбанні будь-якого товару. За допомогою голосового повідомлення або СМС клієнту на телефон скидається свіжа пропозиція і спілкування з цим клієнтом тримається на контролі.

CRM аналітика спроможна аналізувати звіти менеджерів про продаж того чи іншого товару.

Показово, що CRM система вперше в усьому світі спроможна вираховувати ефективність витрат на рекламу.  А також здатна простежувати шлях покупця від однієї стадії продаж до наступної. Тобто без вашого втручання система вибудує бізнес-процеси згідно вашого сценарію.



На початок