Податковою міліцією Полтавщини з незаконного обігу вилучено паливно-мастильних матеріалів на понад 66 млн.грн. 

Бердянськ 24
30.11.2015 · 16:17 · переглядів - 451

У ході проведення оперативно-розшукових заходів працівниками оперативного управління ГУ ДФС у Полтавській області викрито схему незаконного виготовлення підакцизних товарів – паливно-мастильних матеріалів

Податковою міліцією Полтавщини з незаконного обігу вилучено паливно-мастильних матеріалів на понад 66 млн.грн. 

У ході проведення оперативно-розшукових заходів працівниками оперативного управління ГУ ДФС у Полтавській області викрито схему незаконного виготовлення підакцизних товарів – паливно-мастильних матеріалів з використанням обладнання, що забезпечує їх масове виробництво, та подальшої легалізації незаконно виготовленого палива через мережу автозаправних станцій на території Харківської, Дніпропетровської та Полтавської областей.

Як розповів перший заступник начальника ГУ ДФС у Полтавській області Олег Лєднік - зокрема встановлено, що на території однієї з нафтобаз Полтавської області здійснюється розвантаження та завантаження залізничних і автомобільних цистерн з хімічними компонентами – дистилятом газового конденсату, фракції ізепентанової, інших присадок і фракцій, імпортованих з Російської Федерації, та із використанням обладнання нафтобази проводиться їх змішування з заводським бензином і дизельним пальним. Отримана таким чином суміш під виглядом імпортованого палива доставлялася на АЗС, де і реалізовувалася кінцевим споживачам без сплати акцизного податку.

У ході досудового розслідування кримінального провадження за ознаками злочинів, передбачених ст.204 (незаконний обіг підакцизних товарів) та 212 КК України (умисне ухилення від сплати податків) працівниками податкової міліції проведено обшуки на території нафтобази, виробничих, складських та офісних приміщеннях.

Із незаконного обігу вилучено майже 4 тис. тон паливно-мастильних матеріалів та компонентів, орієнтовна вартість яких становить понад 66 млн. грн., обладнання, за допомогою якого здійснювався технічний процес змішування, фінансово-господарська документація, документи митного оформлення вантажів, печатки, штампи, комп’ютерна техніка та носії інформації.

ГУ ДФС у Полтавській області



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок