Відбулося чергове засідання ОВК 78-го виборчого округу

Бердянськ 24
17.10.2012 · 14:28 · переглядів - 1293

На черговому засіданні окружної комісії,яке відбулося 16 жовтня розглядалися стандартні питання,а саме голосували за реєстрацію спостерігачів від партій та кандидатів-мажоритарників. Голосування за прийняття списків спостерігачів було одностайне.

Відбулося чергове засідання ОВК 78-го виборчого округу

Ніяких питань до списків спостерігачів не виникло. Єдиний факт лише вартий уваги. Канддат-мажоритарщик від «Батьківщини» Віктор Цуканов знявся на користь кандидата від «УДАРу» Кушнірука. Дивно було про це почути, адже за даними нібито компетентних у питанні рейтингів різних соціологічних центрів Цуканов випереджав спортсмена Кушнірука. Та у політиці нічого випадкового не буває. З приводу голосування по спостерігачам багаторазова та багатолітня учасниця окружних та міських вборчіх комісій Шмакова заявила незрозуміло що: чи це було питання чи репліка-однозначно не скажеш. «А що якщо наше рішення буде пізніше рішення ЦВК про зняття Цуканова?» - от як це розуміти!? Голова окружної Анатолій Герасименко запропонував роботи свою справу, бо питання по Цуканову поки що зависло у повітрі, адже на момент засідання окружної на сайті ЦВК інформації про зняття не було.

Отже, окрім спостерігачів від Цуканова зареєстровано спостерігачів від комуністів (8 осіб), від «Батьківщини» (203), від Партії регіонів (147), від партії «Нова політика»(141), від Баранова(257). Із вищенаведених цифр визиває подив лише кількість кадрів від «Нової політики». Чесно кажучи, до цих виборів ніколи не чув про таку партію,тому кількість спостерігачів від неї просто вражає. Між останнім та сьогоднішнім засіданням зналося 5 мажоритарників та партія «Українська платформа «Собор» у повному складі. Чи передумали рятувати країну,чи просто вирішили гроші зекономити забравши заставу…Їм,звичайно,видніше.

Елемент гумору у засідання комісії вніс її голова,повідомивши шановне товариство про те,що один із членів ОВК запропонував на дільничних комісіях на день виборів  розділити скриньки для голосування. У одну вкидати бюлетені за партії,у іншу-за мажоритарників. Хто саме це запропонував , Анатолій Васильович не сказав. Навіть показав письмову пропозицію із ескізними ілюстраціями цього винаходу. Цікаво,що все написано та накреслено від руки. Тобто та геніальна людина,яка придумала цей проект вдосконалення виборів,на жаль(або на щастя)не вміє користуватися комп’ютером!До речі,ми живемо у 21 столітті. Той, хто запропонував цей винахід,ясна річ,нічого у виборчому процесі не тямить. Мимоволі згадалося радянське минуле,адже саме тоді було товариство раціоналізаторів та експериментаторів. От незрозуміло,як невідомий раціоналізатор намагався пояснити виборцям на дільницях свій винахід.

Засідання було насичено різного роду звуковими ефектами,адже паралельно із голосуванням за прийняття списків спостерігачів члени окружної ще заповнювали посвідчення спостерігачів та встигали порозмовляти між собою на різні теми. 

Зореслав Кумпан,голова Бердянської міської організації ВО «Свобода».




Останні новини Бердянська
вчора, 1 травень, середа 2024
30 квітень, вівторок 2024
29 квітень, понеділок 2024
27 квітень, субота 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок