Бердянська «Свобода» проти обмеження руху транспорту та пішоходів.

Бердянськ 24
13.11.2012 · 16:36 · переглядів - 2753

Після реконструкції площі перед виконкомом на відрізку дороги між вулицею Дюміна та проспектом Перемоги було перекрито рух транспорту  та обмежено пересування пішоходів.


З боку вулиці Дюміна було встановлено шлакбаум, а з боку проспекту Перемоги на дорозі встановлено три клумби з квітами. Ці «іновації», звичайно, створюють масу незручностей для автолюбителів та пішоходів, адже для того, щоб повернути з Дюміна водіям тепер треба проїхати близько трьохсот метрів, долаючи три пішохідні переходи. Це у кращому разі, бо звернути праворуч можна на заправці, а якщо їздити за всіма правилами, то до найближчого перехрестя треба їхати ще стільки ж.

Шлакбаум возле исполкома

Та от для деяких бердянців ці норми не діють. Деякі робітники виконкому можуть заїжджати на майданчик біля міськради не тільки у робочий час, а й після сімнадцятої години, паркуватись там. Решта бердянців про ці «місця під сонцем» можуть тільки мріяти. Адже до виконкому ходять та їздять не тільки держчиновники та депутати, а й багато звичайних громадян з різними проблемами, які тепер позбавлені права паркуватися навпроти будівлі, вони вимушені шукати вільні місця на вуличних магістралях.

З метою забезпечення зручності руху транспорту та пішоходів голова Бердянської міської організації ВО «Свобода»Зореслав Кумпан направив до мера міста Бакая О.А. інформаційний запит у якому просить дати роз’яснення по ряду питань,а саме:

  • - чи має бердянська влада право обмежувати рух автомобілів та пішоходів у центрі міста;
  • - хто відповідальний за встановлення цих перешкод;
  • - чим керувалася бердянська влада, обмежуючи пересування бердянців, на якій підставі зроблено шлакбаум та поставлено клумби;
  • - чиє це було розпорядження, чи було воно оформлене документально;
  • - хто замовник робіт та хто їх виконавець;
  • - скільки осіб у Бердянську мають прилади до відкриття шлакбауму, хто затверджував кількість обраних осіб, чому право проїзду на бруківку отримали саме вони, чому  інші бердянці позбавлені такого права.

Також з метою наближення влади до народу,відкритості та прозорості її дій у зверненні є вимога вказати:

  • - статтю бюджету міста, у якій передбачено фінансування цієї іновації;
  • - вартість обладнання, яке обмежує рух пішоходів та унеможливлює рух транспорту;
  • - вартість пристрою для відкриття шлакбауму, джерела, з яких вони були закуплені.

Чи впораються у визначений законом термін держчиновники, які зобов’язані дати відповідь на цей запит? Чекатимемо рівно стільки, скільки регламентує Закон «Про звернення громадян», та у те, що вкладуться у час мало віриться.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок