Одеський припортовий завод підготовлено до продажу інвесторам

Бердянськ 24
22.01.2016 · 15:26 · переглядів - 712

Одеський припортовий завод стане першим підприємством, який буде продано іноземним інвесторам

Одеський припортовий завод підготовлено до продажу інвесторам

Про це під час форуму в Давосі розповів Громадському міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус.

Він також зазначив, що близько 25 підприємств в енергетичному, хімічному секторі, портова інфраструктура – до них є реальний інтерес з боку стратегічних іноземних інвесторів.

«Тому давайте прозоро їм це продамо за хорошою ціною і щоб почалася їх модернізація», – сказав Абромавічус.

Він також додав, що в черзі на продаж також Центренерго, порти, Укрспирт, Державна продовольчо-зернова корпорація України.

Для того аби стартувала масштабна приватизація Верховна Рада повинна ухвалити необхідні законодавчі зміни.

Про це під час форуму в Давосі розповів Громадському міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічюс.

«Щоб визначити вартість продажу підприємства, спочатку слід 5-10% його акцій викинути на біржу і подивитися їх реальну ціну. Для того, щоб так робити, потрібні законодавчі зміни. Я сподіваюся, що Верховна Рада на найближчому тижні ухвалить ці зміни. Таким чином буде дано зелене світло широкомасштабної приватизації в Україні», – сказав він.

За його словами, зараз у дежрвласності 1824 підприємства, в основному невеликі – 60% з оборотом менше 1 млн євро на рік.

«Маленькі підприємства потрібно якнайшвидше продати через електронний портал Фонду держмайна. Це відбуватиметься прозоро. А покупцями стануть наш малий і середній бізнес. Адже приватний власник завжди ефективніше. Великі ж підприємства необхідно розділити на дві групи – ті, до яких є потенційний інтерес інвесторів, і ті, до яких немає», – підсумував він.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок