Рукотворні дива університетської майстрині

Бердянськ 24
12.12.2012 · 18:02 · переглядів - 1497

У виставковій залі художньому музею ім. І. І. Бродського урочисто, відкрито персональну виставку Олени Станіславівни Савицької "Магія шовку".

Рукотворні дива університетської майстрині

на выставкеУ виставковій залі художньому музею ім. І. І. Бродського урочисто, по-святковому, відкрито персональну виставку старшого викладача кафедри теорії та методики технологічної та професійної освіти Інституту фізико-математичної і технологічної освіти Бердянського державного педагогічного університету Олени Станіславівни Савицької «Магія шовку». На виставці представлено понад 30 виробів, обробка яких виконана в техніці гільйошування (випалювання по тканині). Олена Станіславівна безпосередньо на виставці провела майстер-клас, що викликало значну зацікавленість відвідувачів, серед яких були її колеги та студенти.

Мистецтво гільйошування вимагає акуратності, точності виконання малюнка і зробленого по ньому виробу, певного художнього смаку. Кожна закінчена композиція повинна бути виконана в єдиній для даного виробу колірній гамі.

Техніка випалювання по тканині дозволяє виготовити безліч виробів для прикрас одягу й інтер'єру: хусточки, серветки, аплікації, панно і т. п. Найбільш цікаво використовувати техніку випалювання в тих випадках, коли ножиці даремні, тобто в разі складного малюнка , тонких ліній і сипучості тканини.

Завітавши на виставку, кожен зможе насолодитися творчістю неперевершеної університетської майстрині – Олени Савицької.

на выставке

на выставке

на выставке

Автор: Олександр Степаненко, студент БДПУ

На фото: прекрасні моменти з відкриття виставки, фото з архіву Інституту фізико-математичної і технологічної освіти БДПУ




Останні новини Бердянська
вчора, 30 квітень, вівторок 2024
29 квітень, понеділок 2024
27 квітень, субота 2024
26 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок