Турчинов анонсував пробні пуски ракет українського виробництва

Бердянськ 24
04.03.2016 · 12:31 · переглядів - 4128

Україна найближчим часом планує здійснити пробні пуски ракет, створених виключно українськими підприємствами, про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов

Турчинов анонсував пробні пуски ракет українського виробництва

«Наші вчені, конструктори та інженери забезпечили виробництво на наших українських підприємствах всіх необхідних компонентів, одержуваних раніше з РФ, що дозволяє нам не тільки на виставках показувати ракети, а й використовувати їх в бойовому застосуванні. І в самий найближчий час ми плануємо вже проводити пробні пуски ракет повністю українського виробництва, створених виключно українськими підприємствами», — цитує слова Турчинова «Інтерфакс-Україна».

Також, Турчинов зазначив, що відновлення ракетної галузі є пріоритетом для української влади.

«Ми, з одного боку, повинні розвиватися, як космічна держава, виробляючи високотехнологічні космічні апарати, але при цьому ми також повинні відновити всю необхідну нам лінійку бойових ракет, які дозволять захистити країну», — додав секретар РНБО України.

За його словами, складність відновлення ракетної галузі полягала в тому, що до 2014 року була дуже тісна кооперація з підприємствами РФ.

Раніше, Турчинов повідомив, що Українські підприємства, що входять в держкорпорацію «Укроборонпром», мають намір почати виробництво вітчизняних ударних безпілотних літальних апаратів для Збройних сил України, а в перспективі і на експорт.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок