Бердянською прокуратурою складено та направлено до суду 6 протоколів пов’язаних з корупцією

Бердянськ 24
29.03.2016 · 16:35 · переглядів - 1431

Серед притягнутих до адміністративної відповідальності: 1 державний службовець 6 категорії, 2 депутати та 3 посадові особи органів місцевого самоврядування.

Бердянською прокуратурою складено та направлено до суду 6 протоколів пов’язаних з корупцією

Повідомляю, що з 15.12.2015 (час утворення Бердянської місцевої прокуратури Запорізької області) місцевою прокуратурою складено та направлено до суду 6 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією за ст. 172-7 КУпАП, які розглянуто з накладенням на винних осіб адміністративного стягнення.

Протидія корупції адміністративно-правовими засобами здійснюється усіма відділами місцевої прокуратури.

Зокрема, на територіях Куйбишевського та Приморського районів виявлено по одному адміністративному правопорушенню, пов’язаному з корупцією, а на територіях Бердянського та Чернігівсього районів по 2.

Серед притягнутих до адміністративної відповідальності: 1 державний службовець 6 категорії, 2 депутати та 3 посадові особи органів місцевого самоврядування.

Так, 25.01.2016 керівником Бердянської місцевої прокуратури за матеріалами Куйбишевського відділу складено протокол відносно посадовця сектору землеустрою, охорони та ринку земель Управління Держгеокадастру у Куйбишевському районі за ч. 2 ст. 172-7 КУпАП, за фактом порушення вимог ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції» щодо не повідомлення про наявність реального конфлікту інтересів при розгляді заяви близького родича та прийняття за ним рішення щодо реєстрації земельної ділянки. В подальшому вказана земельна ділянка зареєстрована вказаним посадовцем особисто з присвоєнням кадастрового номеру.

Цього ж дня Куйбишевським районним судом посадовця притягнуто до адміністративної відповідальності з накладенням адміністративного стягнення у виді штрафу розміром 3400 грн.

Також, Бердянською місцевою прокуратурою вживаються заходи, передбачені статтями 65-69 Закону України «Про запобігання корупції», за фактами порушень антикорупційного законодавства.

Так, із внесених цьогоріч місцевою прокуратурою 11 подань, 9 розглянуто з притягненням 14 посадових осіб до дисциплінарної відповідальності та відшкодовано шкоди завданої місцевому бюджету на загальну суму 12952, 08 грн.

 

Прокурор Бердянської
місцевої прокуратури
юрист 1 класу

Юрій Геннадійович Педан




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок