Не живет ли в Вашем доме липовый переселенец? (обновлено)

Бердянськ 24
06.04.2016 · 12:35 · переглядів - 17966

Найближчим часом буде створено он-лайн ресурс, за допомогою якого бердянці зможуть перевірити, чи зареєстровані за їх адресою переселенці

Не живет ли в Вашем доме липовый переселенец? (обновлено)

У Бердянську на обліку перебувають 20 390 внутрішньо переміщених громадян. На підставі довідки про взяття на облік їм проводиться виплата пенсії, різноманітних соціальних допомог, надаються послуги в міграційній службі тощо. Міністерство соціальної політики України спільно з правоохоронними органами зараз проводить верифікацію (моніторинг) фактичного місця проживання внутрішньо переміщених осіб та, відповідно, отримання ними соціальних виплат.

За списками правоохоронних органів у Бердянську в управлінні праці та соціального захисту населення було призупинено облік майже 12 тис осіб. З метою викриття махінацій з соціальними виплатами, а також, щоб захистити права ВПО, які мешкають на території міста, СБУ порушено кримінальне провадження, в рамках якого розпочали роботу 6 мобільних груп з перевірки фактичного місця проживання взятих на облік переселенців. За тиждень роботи були виявлені численні адреси, за якими переселенці не проживали взагалі ніколи або були відсутні. Окрім перевірок управління архітектури та Бюро технічної інвентаризації провели аналіз адрес з метою виключення неіснуючих та нежитлових об’єктів.  

У виконавчому комітеті з цього приводу відбулося засідання круглого столу на тему верифікації (моніторингу) фактичного місця проживання та соціального захисту внутрішньо переміщених громадян. У ньому взяли участь керівництво міста, представники депутатського корпусу, радник Міністра соціальної політики України з питань внутрішньо переміщених осіб Галина Корнієнко, представники об’єднань, громадських організацій вимушених переселенців у Бердянську, Служби безпеки України, управління праці та соціального захисту населення та юридичного управління виконкому. 

Як повідомила начальник управління праці та соціального захисту населення Наталя Токмань, на сьогодні вже пройшли верифікацію та подали в управління праці відповідну заяву 3 тисячі осіб. Вона нагадала, що внутрішньо переміщені особи — це громадяни, які покинули своє постійне місце проживання у зоні проведення АТО. За три дні до виїзду з міста або при зміні місця проживання переселенці повинні інформувати про це управління праці та міграційну службу. Такі заяви приймаються на другому поверсі поза чергою секретарем управління праці.

“Ті переселенці, які проживають в місті, не повинні хвилюватися. Вони будуть продовжувати отримувати усі виплати, користуватися усіма правами та гарантіями, які передбачені законом” - акцентувала увагу заступник міського голови Юлія Дойнова.

Радник Міністра соціальної політики України з питань внутрішньо переміщених осіб Галина Корнієнко під час засідання висловила свою особисту думку з приводу ситуації, що склалася, а також офіційну позицію міністерства. Вона також озвучила ряд пропозицій для розв’язання ситуації. Після їх тривалого обговорення усіма учасниками круглого столу було прийнято  декілька рішень.

Для уточнення інформації, чи зареєстровані за вашою адресою тимчасово переміщені особи, бердянці можуть звертатися в управління праці та соціального захисту населення до каб. №18, або у виконавчий комітет у каб. №3. При собі необхідно мати паспорт. Окрім цього, протягом тижня на офіційному сайті Бердянської міської ради буде створено спеціальний он-лайн ресурс.

По тих адресах зі списків, власники яких не звернуться до управління праці, будуть надіслані листи із повідомленням, що за цією адресою зареєстровані ВПО та проханням звернутися за роз’ясненнями.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок