На третьем году войны бердянская Батькивщина инициирует разорвать побратимские отношения с городами-побратимами РФ и признать Россию агрессором

Бердянськ 24
29.04.2016 · 09:12 · переглядів - 6722

На состоявшейся сессии городского совета №10 фракция Батькивщина внесла предложение включить в порядок дня вопрос о признании Российской Федерации агрессором, ДНР и ЛНР — террористическими организациями и разорвать договор о побратимстве с городами-побратимами Одинцово, Улан-Уде, Кизляр.

На третьем году войны бердянская Батькивщина инициирует разорвать побратимские отношения с городами-побратимами РФ и признать Россию агрессором

Текст звернення

Заява Бердянської міської ради

про підтримку Звернення Верховної Ради України до ООН та інших міжнародних інституцій про визнання Російської Федерації державою-агресором, а так звані «ДНР» і «ЛНР» - терористичними організаціями

Ми, депутати Бердянської міської ради, від імені громади міста Бердянська підтримуємо Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором (Постанова ВР 27.01.2015 року № 129-VIII). А також підтримуємо відповідну заяву Запорізької обласної ради шостого скликання від 09.04.2015 № 2.
Від початку агресії в Криму з 20 лютого 2014 року путінський режим систематично порушує загальновизнані норми міжнародного права, базові принципи моралі, права людини, в тому числі право на життя мирних громадян України, які стали заручниками терористів на окупованій території.
Згідно з інформацією ООН, на сьогоднішній день, в ході неоголошеної війни Україна втратила вбитими понад 9 тис. людей, ще понад 20 тисяч отримали поранення і має близько 2 млн. переміщених осіб внаслідок бойових дій. Зокрема, до Бердянська, рятуючись від насильства та голоду, прибули більше 20 тисяч мешканців тимчасово окупованих територій.

Члени Бердянської громади гідно відстоюють незалежність та територіальну цілісність нашої держави. Наша відповідь агресору – це понад 500 бердянців, які несуть службу у лавах Збройних Сил України, Національної Гвардії України, Державної прикордонної служби України, сотні співробітників правоохоронних органів та громадських активістів, які чергують на блокпостах, забезпечують мир та спокій на наших вулицях, волонтери, які своєю самовідданою працею допомагають у забезпеченні Української армії, медики, що рятують життя та лікують поранених бійців. На жаль, вже 9 бердянських родин отримали похоронки з цієї неоголошеної війни.

Війна йде практично в центрі Європи. Громадян України вбиває професійна армія Російської Федерації і найманці-терористи так званих «ЛНР» та «ДНР», які озброюються і фінансуються російським урядом. Терористи не приховують що вони є військовослужбовцями сусідньої держави, що прийшли будувати свій ілюзорний «русский мир» на українській землі всупереч нашій волі і бажанню.

Вважаємо, що зараз немає та не може бути порозуміння з путінським режимом, який вбиває та калічить наших співвітчизників, вчиняє терористичні атаки на об’єкти інфраструктури, волонтерські центри, намагається влаштувати кривавий хаос на українській землі.
Увесь цивілізований світ не сумнівається у тому, що такі діяння Путіна та його прибічників проти українського народу закінчаться Гаагським трибуналом.

Бердянська міська рада визнає факт участі державних установ, армії та громадян Російської Федерації у підтримці агресії проти України та вимагає притягнути державу-агресора та терористичні організації «ДНР» та «ЛНР» до відповідальності за вчинені злочини.
Ми вимагаємо від керівництва Російської Федерації забезпечити неухильне виконання Мінських угод, вивести російських військових з території України, припинити збройну підтримку терористів, безумовного звільнення Надії Савченко та всіх громадян України, які утримуються у заручниках.
Вважаємо за доцільне офіційно припинити так звані «побратимські» та «партнерські» зв’язки з громадами та органами влади міст держави-агресора: м.Одінцово (Московська обл.), м. Кізляр (Дагестан), м.Улан-Уде (республіка Бурятія) та доручаємо Бердянському міськвиконкому вжити необхідних заходів для офіційного розірвання цих договорів шляхом підготовки проектів відповідних рішень Бердянської міської ради.

Голова Бердянської міської організації
“ВО “Батьківщина”,
депутат Бердянської міської ради Патей Г.Г.

Депутати Запорізької обласної ради
від “ВО “Батьківщина”

Гогунський А.В. Ільїн М.І.

Голова фракції “ВО “Батьківщина”
в Бердянській міській раді Мартищенко О.О.

Депутати Бердянської міської ради
від “ВО “Батьківщина”

Лола В.Г. Ватутін В.В.

Со своим мнением по поводу внесенного предложения выступили депутаты от Блока Петра Порошенко Виктор Цуканов и Евгений Георгиев.

На голосование этот вопрос так и не был вынесен. Рассмотрев инициативу Батькивщины в «Разном» городской голова Владимир Чепурной поручил разработать и вынести соответствующий проект решения на рассмотрение депутатского корпуса на следующей сессии горсовета. Спустя два года войны, бердянские депутаты, наконец продемонстрируют свое истинное отношение к военным действиям на Донбассе.

Напомним, что ранее Виктор Цуканов уже предлагал разрыв отношений

 

Объяснение депутата по поводу своего вчерашнего выступления

 




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок