Нацбанк послабив валютні обмеження

Бердянськ 24
09.06.2016 · 10:38 · переглядів - 580

Так Національний банк України підвищив ліміт покупки готівкової валюти фізичними особами до еквівалента 12 тис. грн. в день

Нацбанк послабив валютні обмеження

Про це йдеться в постанові Національного банку України №342, яка набирає чинності з 9 червня і буде діяти до 14 вересня включно, передає Finance.UA.

«Надходження в іноземній валюті, зазначені в абзаці першому цього пункту, підлягають обов’язковому продажу на міжбанківському валютному ринку України, в тому числі безпосередньо Національному банку України, в розмірі 65%», – говориться в документі.

Як наголошується в постанові, інші надходження в іноземній валюті залишаються в розпорядженні резидентів і нерезидентів і використовується ними відповідно до правил валютного регулювання.

Також НБУ з 9 червня підвищив ліміт покупки готівкової валюти фізичними особами, раніше встановлений на рівні еквівалента 6 тис. грн в день на одного клієнта, в 2 рази – до еквівалента 12 тис. грн в день.

«Дозволити здійснювати операції з продажу готівкової іноземної валюти або банківських металів одній особі в один операційний (робочий) день у сумі, що не перевищує в еквіваленті 12 000 гривень в межах однієї банківської установи», – йдеться в документі.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок