Виживає кожен п’ятий

Бердянськ 24
13.07.2016 · 14:18 · переглядів - 901

Як триває відбір кандидатів у Сили спецоперацій: унікальні фото з полігону

Виживає кожен п’ятий

На 25 році незалежності і після двох років неоголошеної російсько-української війни в Україні почали створювати особливий рід військ – Сили спеціальних операцій, спецназу, який зможе виконувати широкий спектр операцій – від інформаційно-психологічних до розвідувальних.

ССО – це підрозділ аналогів якому не було в історії сучасної України. Бійців спецназу навчають бути розвідником, брати участь у рейдах у тил ворога, підпільній роботі за лінією фронту і створення агентурної мережі, пошуку і евакуації полонених або заручників, антитерористичної діяльністі та наданню медичної допомоги.

Від інших новий підрозділ відрізняється не лише високими вимогами щодо добору кандидатів на службу - відбір у ССО проходять лише 15% кандидатів, але й підготовкою особового складу. В новий спецназ потрапляють високомотивовані, стресостійкі та досвідчені військові. 

Хлопців із Сил спецоперацій тренують інструктори із країн НАТО за натівськими стандартами. То ж українські спецназівці без проблем зможуть взаємодіяти із іншими підрозділами Північноатлантичного альянсу. До слова, одним із критеріїв відбору кандидатів до ССО є обов'язкове володіння англійською мовою. У майбутньому в цих військових буде чимало відряджень закордон.

«Ми не почали створення Сил спецоперацій з нуля, у нас були частини спеціального призначення, загони спецпризначення, групи спецпризначення, які виконували завдання і досить успішно. В складі підрозділів Сил спецоперацій у нас є і герої, багато було нагороджено. Мова йде про створення Сил спецоперацій як єдиної структури. Зараз йде процес формування і процес становлення, зараз вони вже виконують завдання, знаходяться на лінії зіткнення, ведуть розвідку, пошуки, здійснюють евакуацію льотного складу – це одне із завдань спецоперацій – евакуація екіпажу повітряних суден, які були збиті, і такі завдання успішно виконувалися», - пояснив у травні начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко.

У розпорядженні ZAXID.NET опинились унікальні фото із тренування і побуту майбутніх спецназівців на одному із полігонів Хмельницької області. Обличчя усіх спецназівців приховані, оскільки про їх службу у ССО можуть знати лише їх рідні, а після відбору у них почнеться повністю нове життя. Однак навіть без облич добре видно, як випробовують майбутніх інструкторів та бійців ССО.

Упродовж трьох тижнів курсанти живуть в наметах на полігоні без будь-якого зв’язку із зовнішнім світом. Заборонені навіть смски рідним. Пересуватись по табору дозволено лише перебіжками. Якщо хтось порушить це правило, його чекає покарання. Щоденні фізичні навантаження витримують не всі - чимало кандидатів здаються, інші не проходять психологічного відбору. Усі випробування долає лише кожен п'ятий курсант. Попри жорсткі випробування, побут курсантів на полігоні облаштували на належному рівні - вони добре харчуються, мають душ та пральню.

На тих, хто успішно пройшов відбір чекає навчання під час якого кожен військовослужбовець повинен освоїти дві спеціалізації - інженера, медика, снайпера. Усі ці спеціалізації є взаємозамінними - тобто знаннями з основ медицини або мінування володітимуть усі спецназівці.

Чисельність підрозділів ССО керівництво не розголошує, як і інформації про озброєння, яким будуть оснащені спецназівці. Відомо лише, що ССО будуть забезпечені найкращими зразками озброєння та спорядження як українського, так і іноземного виробництва. Важливу роль у цьому займає допомога НАТО.

Усі охочі служити у ССО можуть подати онлайн-заявку на наступний курс.

Тэги: ссо


Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок