29-го июля в Бердянске состоится грандиозный фестиваль «З країни в Україну»

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
25.07.2016 · 10:20 · переглядів - 2321

Второй год подряд в Бердянск приедет переездной фестиваль «З країни в Україну». С 11:00 на Приморской площади будут функционировать различные тематические зоны для детей, родителей, молодежи. Каждый сможет найти себе занятие по интересу.

29-го июля в Бердянске состоится грандиозный фестиваль «З країни в Україну»

Прошлогодний фестиваль оставил массу позитивных эмоций. Грядущее мероприятие обещает быть не менее интересным – театрализованные представления, восхитительные флеш-мобы, конкурсы, детские творческие выступления, показ украинских костюмов и прочее подготовили организаторы фестиваля для жителей и гостей Бердянска.

Многообещающе выглядит программа площадки «Современная Украина». Любители техники и ценители новых технологий узнают, как самому собрать коптер, собственноручно поуправлять летательным аппаратом;

  • состоится презентация разработок от харьковского движения мейкеров и Гараж Хабу - 3Д принтер, пластик-перерабатывающая установка и другие приборы, которые ребята сделали своими руками;
  • презентация опытов от МАН г. Киев:
    • экспертиза пищевой продукции;
    • химическая аналитика воды;
    • микроскопическая демонстрация биоматериалов;
    • демонстрация и подарки от частной 3D-мастерской г. Бердянск;
    • демонстрация работ инновационной техники;
    • подарки посетителям;
  • выставка-стенд достижений украинских разработчиков.

Для ценителей литературы, организаторы обустроят библиотеку под открытым небом. Каждый желающий сможет в уютном уголке в тени деревьев ознакомиться с заинтересовавшим его изданием. Читатели, которые смогут объяснить, чем именно привлекла их внимание та или иная книга, смогут забрать ее себе. Организаторы фестиваля обращаются к неравнодушным бердянцам, пожертвовать из домашней библиотеки один или несколько экземпляров того или иного издания. Главный пункт сбора литературы в «Антикафе», ежедневно с 10.00 до 22.00 часов, по адресу ул. Центральная (бывшая Карла Маркса) 51, вход с ул. Греческой (быв. ул. Розы Люксембург).

Фестиваль обещает быть увлекательным, подробнее с перечнем мероприятий, запланированных на 29 июля ознакомится можно на официальной страничке фестиваля «З країни в Україну. Бердянськ» в социальной сети «ВКонтакте»

Програма фестивалю

Розважальна програма - Приморська площа 10:00 – 14:00 

Для гостей фестивалю сімейний квест, конкурс малюнків на асфальті, виступи місцевих дитячих колективів та родзинка заходу- «Танці поза віком» (зона, де лунає музика різних поколінь і професійні танцюристи). Фестиваль в Бердянську - свято для всіх!

На головні сцені міста на Приморській площі лунатиме якісна сучасна українська музика 18:00 до 23:00

Дитячий простір - парк ім. Шмідта 14:00-17:00

Дитячий творчий простір «Україна для дитини» розраховано на три вікові категорії:

  • 3-5років (вмілі рученята);
  • 5-10 років (витворяшки);
  • 10+ (джинсовий гай)

На гостей чекають ігри і конкурси з подарунками. Діти розповідатимуть вірші українською мовою та вивчатимуть її, виконуватимуть народний танок, малюватимуть Україну. Для маленьких леді цікаво буде взяти участь в конкурсі міні-міс та навчитися плести коси зі стрічками. Ви зможете навчитися новому, відпочити та стрибнути вище голови. Весело буде і малюкам, і юнакам!

Народні Ремесла - Приморська площа з 14:00 до 19:00

Речі, зроблені власними руками, заряджені певною енергетикою, ви можете зробити своє щастя, багатство, кохання та успіх! А також, це привід пишатися собою! До вашої уваги майстер-класи з:

  • ткацтва
  • вироблення ляльок-мотанок
  • вироблення свічки воскової
  • вироблення коника з мотузки
  • розпис "Дерево Життя".
  • української каліграфії
  • в`язання, вишивки, витинанки
  • ліплення з солоного тіста.

Занурюйся в українську атмосферу!

"Сучасна Україна" Приморська площа з 14:00 до 18:30

Вітчизняні інноваційні досягнення демонструватимуть гості з Києва. До вашої уваги:

  • Безкоштовний додаток до смартфонів SIMO – Жива картинка.
  • Браузер доповненої реальності. Доповідь від розробника проекту Олександра Величко.
  • Демонстрація коптерів від школи пілотів Open Sky.
  • Виставка інноваційних проектів, що були розроблені українцями (Стенд на 16 проектів)
  • Демонстрація роботи 3d принтеру

Маленькі копії великих ракет, літаків та кораблів представлять таланти бердянського клубу «Юних техніків». Цікаво буде і маленьким хлопчикам і дорослим чоловікам. Українці розумні та кмітливі, нам є чим пишатися!

NGO - Приморська площа 12:00 – 18:00, виступи з 17:00 до 18:00

Вони не піаряться, а просто роблять добрі справи. На бердянському Фестивалі «З країни в Україну» будуть намети з ГО волонтерського, національно-патріотичного, соціального спрямування, а також об’єднання переселенців та громадські формування. Не будьте байдужими, проявіть свою громадянську позицію.

Публічні лекції - Художній музей ім. Бродського 12:00-15:00

На нашому фестивалі ви дізнаєтеся про міфи пов’язані з народним мистецтвом: петриківським розписом, українськими килимами та М. Приймаченко. Дізнаєтеся нове про історичні події та видатних особистостей. Здивуєтесь силі впливу української культури на інші народи та більше дізнаєтеся про маляра-графіка , етнографа, архітектора і педагога, уродженця Бердянська Опанаса Сластьона. Лекції читатимуть гості з Києва, досвідчені фахівці Катерина Липа ( мистецтвознавець, історик архітектури, журналіст) та Людмила Тихонова (етнограф та співробітник нац. музею дек-прикл. мистецтва). Все починається з культури!

Відкрита бібліотека на Приморській площі з 12:00 до 18:00

Ви зможете не лише почитати цікаву книгу на свіжому повітрі, але і навчитися писати самостійно. На фестивалі на вас чекатиме майстерня з складання книги «Буріме». Окремо читання книжок проводитимуться для дітей. Також до уваги гостей фестивалю Інтерактивні заняття Харківського літературного музею «Аліса в країні Див», знайомство з поетом і музикантом Павлом Коробчуком і зустріч з бердянським гумористом Іллею Ярмоленко, на якій він презентує свою нову книгу. Читаємо-розвиваємося!

Тэги: антикафе



Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок