Бердянців запрошують на службу до збройних сил України

Бердянськ 24
04.08.2016 · 12:04 · переглядів - 2697

Відбір громадян на військову службу за контрактом – пріоритетний вид комплектування Збройних Сил України

Бердянців запрошують на службу до збройних сил України

Контрактна армія - єдиний шлях створення вмотивованої, професіональної та міцної сили, що зможе зупинити ворожу агресію на сході нашої країни.

Що ж таке служба за контрактом у Збройних Силах України та які її переваги? Перевагами контрактної армії в Україні є в першу чергу, в мотивації і бажанні людини служити в Збройних Силах. Тобто — в усвідомленому виборі, який робить людина, обираючи професію військового - захищати свою Батьківщину - Україну. Це головна і основна перевага контрактної армії, не тільки у нашій, але і у всіх провідних країнах світу.         

Друга істотна перевага контрактної армії для України — залучення фахівців, які вже отримали спеціальну або вищу освіту, робили це свідомо і, відповідно, вже мають потрібний армії багаж знань і навичок у цивільних професіях, багато з яких використовуються і в армії. 

Якщо говорити про переваги контрактної армії не з точки зору держави, а з точки зору людини, який міг би піти на контрактну службу, то він отримує у першу чергу — стабільну, добре оплачувану роботу, престиж якої постійно зростає.         

На сьогодні у лавах Збройних Сил України можуть проходити службу всі охочі чоловіки, віком від 18 до 60 та, навіть, жінки віком від 18 до 45 років, патріотично налаштовані, бажаючі захищати незалежність та мир України, бажаючі змінювати нашу країну в кращу сторону, які пройшли медичну комісію та психологічних відбір та не мають протипоказань до служби.

У той час, коли велика кількість кваліфікованих фахівців-спеціалістів не можуть знайти собі роботу в цивільному житті, не можуть реалізувати себе, гідно утримувати сім'ю, армія сьогодні відкриє для них величезний спектр можливостей: і моральних, і матеріальних, і кар'єрних.

Іноземці та особи без громадянства раніше не судимі та які перебувають в Україні на законних підставах, можуть бути прийняті на військову службу за контрактом до Збройних Сил України на посади рядового, сержантського і старшинського складу, з випробувальним терміном два місяці.         

Багато хто вже знає про те, що з січня поточного року місячне грошове утримання армійців підвищено в два і більше разів — у залежності від місця служби, посади, звання, тобто якщо ми говоримо про грошове утримання з першого дня підписання контракту, то для рядового складу на самій мінімальній посаді - стрілець - зарплата буде становити від 7 тисяч і вище. А якщо говорити про сержантські посади, наприклад, такі як командир відділення, то щомісячне утримання становитиме від 8 тисяч і вище.

Важливо, що для військовослужбовців за контрактом передбачено кілька грошових виплат протягом року його служби. Перше це матеріальна допомога на оздоровлення в розмірі місячного утримання, тобто ще мінімум 7 тис. грн в рік. Друге - матеріальна допомога на вирішення соціальних питань, теж в розмірі місячного утримання, тобто плюс ще мінімум 7 тис. грн для рядового складу.

Також є можливість оренди житла і його оплати Міністерством оборони, що, за сьогоднішніми цінами — переконливо для сімейного бюджету. Йдемо далі, відпустка — від 30 до 45 календарних днів. Час служби зараховується в страховий стаж, стаж роботи за фахом та стаж державної служби. Якщо ми говоримо про тих, хто був мобілізований, а сьогодні вирішив перейти на контрактну службу, то і в цьому випадку буде певна одноразова грошова допомога.

Але не тільки в грошах щастя! Чимало людей отримують маленьку зарплату, але їм подобається те, чим вони займаються, їх спеціальність, їх професія.  Нова, сучасна, реформована українська армія зацікавлена в професіоналах, які люблять свою професію, і ми сьогодні маємо шанс — дати тим, хто йде на службу, можливість займатися улюбленою справою, тільки в армійських умовах.         

Тому при виборі військової частини, при виборі посади, на якій планує майбутній контрактник проходити службу, максимально, практично на 100% враховується цивільна спеціальність. Саме виходячи з неї людині пропонуються ті посади у військових частинах, які максимально відповідають даній спеціальності. Як приклад, це водії категорії С або D, фельдшери і санітари, трактористи, фахівці з ремонту тракторної та автомобільної техніки, лікарі, інженери, фахівці у сфері масових комунікацій, психологи, фахівці будівельних спеціальностей, електрики, кухарі, телефоністи і телеграфісти, техніки, механіки і навіть люди з педагогічною освітою. Якщо людина свідомо хоче піти на контрактну службу, то ми зможемо підібрати йому саме те місце і ту посаду, на якій людина зможе максимально використовувати свій багаж професійних знань з цивільного життя та отримувати за свою віддану роботу не тільки матеріальне, а й моральне задоволення.

Наприклад, у Бердянську та Бердянському районі охочим до військової служби пропонуються вакантні посади у підрозділі морської піхоти, що дислокується на узбережжі Азовського моря, у підрозділі військ протиповітряної оборони, у підрозділах сухопутних військ України, які дислокуються у регіоні. З огляду на те, що за законодавством передбачене право військовослужбовця-контрактника вільно пересуватись за межами своєї військової частини у вільний від служби або бойового чергування час, то це також є немаловажним позитивним чинником для жителів нашого регіону при вибори ними місць проходження служби.

Під час служби по контракту є можливість служити за отриманою цивільною спеціальністю, можливість кар'єрного зростання, можливість  отримання офіцерського звання та отримання другої вищої освіти.

Дуже важлива для укомплектування сучасних Збройних Сил України наявність військовослужбовців, які вже мають бойовий досвід, знають як захищати Батьківщину та бажають це робити надалі, тому при комплектуванні військових частин дуже велика увага надається саме таким особам.

Хочемо запевнити, що участь в АТО, в першу чергу, залежить від бажання самого військовослужбовця. У нас в ЗСУ є дуже багато «тилових» військових частин, які виконують завдання щодо забезпечення за різними напрямами діяльність Збройних Сил. Тому підписання контракту не означає стовідсоткову участь у бойових діях у зоні АТО. І тільки через певний час, після відповідної підготовки і при особистому бажанні службовець може потрапити в зону АТО, де оплата його служби зростає в рази.

Повну інформацію про наявність вакансій та військові частини Ви можете дізнатись у Бердянському об’єднаному міському військовому комісаріаті. Перелік вакантних посад, щомісячно оновлюється на підставі заявок з військових частин Збройних Сил України.

За додатковою інформацією звертатися до Бердянського ОМВК: вул. Університетська (Ульянових), 29 каб. 12, 16 або за телефонами: 4-71-21, (066)847-14-87, (099)610-77-34 (цілодобово)

 

Військовий комісар Бердянського
об’єднаного міського військового комісаріату
підполковник                                                                                
В.М. Роговий 




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок