В ОДА без конкурсу віддали 1,5-мільйонний підряд депутату облради з групи Пономарьова на його окрузі

По матеріалам Наші гроші
24.10.2016 · 16:24 · переглядів - 1724

Управління капітального будівництва Запорізької обласної державної адміністрації 20 жовтня уклало угоду з ФОП Будянський Олег Васильович на реконструкцію лікувального корпусу чернігівської центральної лікарні вартістю 1,45 млн. грн.

В ОДА без конкурсу віддали 1,5-мільйонний підряд депутату облради з групи Пономарьова на його окрузі

Звіт про укладений договір опубліковано у системі електронних закупівель "Прозоро". Зокрема, мають замінити вікна і двері, утеплити перекриття та замінити покриття даху.

Олег Будянський – це депутат Запорізької обласної ради від партії "Наш край", який очолює ПАТ "Бердянські жниварки". Це підприємство входить в групу народного депутата Олександра Пономарьова. І Будянський був помічником Пономарьова на громадських засадах у парламенті 7 скликання. Свого часу Пономарьова володів фірмою "Протейсервіс", і саме тоді нею керував Будянський.

Пономарьов обрався депутатом від мажоритарного округу №78, куди також входить Чернігівський район.

Нагадаємо, згідно закону "Про публічні закупівлі", у випадку перевищення очікуваної вартості 1,5 млн. грн, замовник має проводити повноцінні торги. Тож зменшення очікуваної вартості на 50 тис. грн. до 1,45 млн. грн. дало змогу управлінню уникнути повноцінних торгів і визначити підрядника самостійно.

В той же час, голова Запорізької облдержадміністрації у серпні своїм розпорядженням зобов’язав апарат ОДА, її структурні підрозділи і райдержадміністрації проводити закупівлі із застосуванням системи "Прозоро" і на допорогових сумах. Тобто, визначати підрядника і на суму меншу, ніш 1,5 млн. грн, як в нашому випадку.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 16 квітень, вівторок 2024
вчора, 15 квітень, понеділок 2024
13 квітень, субота 2024
12 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок