«Stop-narkotiki» - реальність для Бердянська

По матеріалам Пресс-служба Бердянской полиции
28.10.2016 · 14:51 · переглядів - 2118

Сучасні технології дедалі все більше входять у наш побут і провідниками цього нового стає молодь. На жаль, не завжди свої знання вона використовує у «мирних цілях».

«Stop-narkotiki» - реальність для Бердянська

Так, на минулому тижні, у Києві працівниками управління з обслуговування Дніпропетровської та Запорізької областей Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції була затримана група молодих хлопців, які організували і керували роботою "Інтернет-магазину Kingof ..." з продажу елітних видів наркотичних засобів та психотропних речовин, які завозились з території європейських держав.

Даний "Інтернет-магазин" з метою збуту розмістив рекламу своєї "продукції" на різноманітних спеціалізованих форумах з продажу психоактивних речовин. Група діяла за суворо відведених ролей – хтось приймав замовлення, хтось робив «закладки» на місцях, хтось відправляв «товар» в «регіони». А організовано все було «по-дорослому» - спілкування та прийом замовлень з потенційними покупцями відбувалося цілодобово через "Інтернет-сервіси": Jabber та Telegram, оплата за реалізовані наркотичні засоби та психотропні речовини здійснювалася за допомогою електронної віртуальної криптовалюти "bitcoin" за номером гаманця та за допомогою "E-btc" кодів, а доставлялась "продукція" кур’єрською службою експрес доставки. Ціни і асортимент теж були не «дитячі».

А ініціаторами розслідування знову стали співробітники сектору по оперативному обслуговуванню м. Бердянська Департамента протидії наркозлочинності Національної поліції – старший Дмитро Циганок. Саме вони, відслідковуючи оперативну обстановку у місті, затримали кінцевих замовників і, в ході розпочатого слідчими Бердянського відділу поліції ГУ НП в Запорізькій області кримінального провадження, за допомогою колег с Запоріжжя, Дніпра вийшли на «столичних» постачальників.

Зібраний матеріал дав підстави для отримання санкцій у суді і 21 жовтня, за місцем мешкання 6 –ти підозрюваних, в ході обшуків було вилучено:

  • порошкоподібну речовини білого кольору,з жовим відтінком ( ймовірно психотропна речовина "Амфетамін");
  • пігулки "Екстазі" (психотропна речовина "MDMA");
  • порошкоподібну речовину, білого кольору, ( ймовірно психотропна речовина "Метамфетамін");
  • порошкоподібну речовину, білого кольору, (ймовірно психотропна речовина "a-PVP");
  • речовину сіро-зеленого кольору, рослинного походження, зі специфічним запахом, загальною вагою близько 800 грам (ймовірно наркотичний засіб "Марихуана");
  • кристалічну речовиною, з жовто-коричневим відтінком (ймовірно психотропна речовина "MDMA");
  • електронні ваги, у кількості 3 шт., з залишками речовини білого кольору,( ймовірно психотропна речовина "Амфетамін");
  • комп’ютерна техніка, електронні носії інформації, чернетки;
  • банківські картки;
  • 4 мобільних термінали (телефони);
  • товарно-транспортні накладні, які підтверджують відправлення "продукції".

За цінами "чорного ринку" вартість вилучених наркотиків складає 320-350 тис. грн..

На теперішній час триває досудове слідство по ряду статей КК України. Все вилучене направлено на дослідження в Запорізький НДЕКЦ МВС України. Якщо експертиза підтвердить кількісний і «якісний» склад «дурі», фігурантів чекає сувора відповідальність згідно діючого законодавства.
Співробітники поліції здійснюють подальші заходи направлені на встановлення і перекриття каналів постачання наркотичних засобів та психотропних речовин на територію держави.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 7 травень, вівторок 2024
вчора, 6 травень, понеділок 2024
5 травень, неділя 2024
4 травень, субота 2024
3 травень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок