Бердянськ отримає більше мільйона євро від ЄС на створення комплексної системи допомоги внутрішньо переміщеним особам і місцевій громаді

По матеріалам Пресс-служба исполкома
15.12.2016 · 12:06 · переглядів - 809

Про це на апаратній нараді повідомила начальник відділу інвестиційної та міжнародної діяльності Наталія Криворучко

Бердянськ отримає більше мільйона євро від ЄС на створення комплексної системи допомоги внутрішньо переміщеним особам і місцевій громаді

Зокрема вона розповіла, що нещодавно Бердянськ узяв участь у підсумковій конференції проекту Європейського Союзу „Підтримка політики регіонального розвитку в Україні”. Конференція проходила 8-9 грудня у місті Києві.

До участі у конференції були запрошені представники тих областей і міст, де наразі реалізуються або будуть реалізовані у подальшому проекти ЄС. Серед них — Вінниця, Львів, Суми, Хмельницький, Запоріжжя, Дніпропетровськ, Тернопіль, Черкаси тощо.

Основна частина заходу була присвячена обговоренню сучасних проблем, пов’язаних із поданням грантів, залученням інвестицій, посилення вимог до проектів тощо. Спільною для всіх учасників конференції виявилася проблема зі складанням заявок на отримання грантів. Зокрема, необхідно працювати над грамотністю та правильністю заповнення форми і подавати дійсно актуальні проекти. Частою проблемою є і нестача досвідчених спеціалістів, які б могли якісно і з повним володінням тим чи іншим питанням подати заявку на грант.

На щастя, бердянські працівники відділу інвестиційної та міжнародної діяльності проявили себе досвідченими та компетентними спеціалістами, адже результатом їхньої дворічної роботи над одним із проектів стало отримання гранту більше ніж на 1 мільйон євро. Проект, що виборов таке значне фінансування, має назву „Створення комплексної системи допомоги внутрішньо переміщених осіб із зони АТО та громаді міста Бердянськ”.

Як розповіла Наталія Володимирівна, сьогодні міський голова Володимир Чепурний підписав заявку на виплату по даному проекту, а відтак уже скоро партнери переведуть Бердянську першу частину гранту, яка дорівнює 1 079 766 євро.

Корисна інформація з конференції

Одним із дієвих способів отримання коштів на реалізацію того чи іншого проекту є співпраця із Державним фондом регіонального розвитку. Проте вибороти перемогу серед багатьох інших заявок — дуже і дуже непросто. Від правильності заповнення форми залежить 80% успіху. Тож усі бажаючі можуть переглянути відео-урок, як заповнювати заявку на ДФРР




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок