За шість крадіжок в місця позбавлення волі строком на 4 роки

Бердянськ 24
10.02.2017 · 13:24 · переглядів - 1221

Вироком Бердянського міськрайонного суду від 01.02.2017 засуджено раніше неодноразово судимого місцевого жителя за 6 фактами викрадень чужого майна

За шість крадіжок в місця позбавлення волі строком на 4 роки

Так, протягом квітня – червня 2016 року він вчиняв крадіжки з проникненням до будинків, де викрадав всі коштовні речі, а одне пограбування вчинив з ломбарду у присутності свого знайомого.

Суд призначив злочинцю мінімальне покарання, яке передбачено санкціями статей 185 ч.3, 186 ч. 3, 357 ч. 3 КК України та остаточно вирішив направити його в місця позбавлення волі строком на 4 роки. Судом враховано визнання вини обвинуваченим, щире каяття, повне відшкодування спричинених збитків потерпілим, зокрема, більшість речей було повернуто обвинуваченим з власної ініціативи навіть тоді, коли потерпілі ще не звернулися до поліції. Однак кримінальне законодавство не передбачає звільнення від кримінальної відповідальності у цьому випадку, оскільки злочин визнається закінченим коли злочинець мав реальну можливість розпорядитись викраденим майном.

Як завжди у аналогічних випадках постраждав не лише обвинувачений, але і його рідні, однак в цьому випадку не лише морально, але і матеріально, так як обвинуваченому під час досудового розслідування судом був встановлений запобіжний захід у вигляді застави, але у зв’язку з невиконанням умов застави всі внесені родичами гроші в сумі 20000 гривень, були перераховані в дохід держави.

Прокурор Бердянської 
місцевої прокуратури
молодший радник юстиції

Віктор Михайлович Сушко




Останні новини Бердянська
сьогодні, 2 травень, четвер 2024
вчора, 1 травень, середа 2024
30 квітень, вівторок 2024
29 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок