Санаторій «Бердянськ» остаточно повернули державі

По матеріалам Прокуратура
13.02.2017 · 09:24 · переглядів - 2901

У власність держави повернуто незаконно відчужені об’єкти нерухомості санаторію «Бердянськ», що перебували у власності профспілок

Санаторій «Бердянськ» остаточно повернули державі

Органи прокуратури продовжують вживати заходи представницького характеру з метою повернення державі майна, незаконно переданого при створенні Закритого акціонерного товариства «Приазовкурорт» без згоди його власника - Фонду державного майна України.

Так, у 2002 році як внесок до статутного фонду вказаного товариства ЗАТ «Укрпрофоздоровниця» передало майновий комплекс Санаторій «Бердянськ». У подальшому виконавчим комітетом Бердянської міської ради безпідставно оформлено право власності на це майно.

Наприкінці 2016 року за втручання органів прокуратури у судовому порядку визнано недійсним рішення виконавчого комітету Бердянської міської ради «Про оформлення права власності», а також визнано право власності держави на спірне майно в особі Фонду державного майна України, витребувано об’єкти нерухомості, розташовані на території Санаторію «Бердянськ», загальною площею понад 400 кв м.

Погодившись із доводами Генеральної прокуратури України Вищий господарський суд України 08.02.2017 залишив в силі судові рішення про задоволення позову прокурора та відхилив скаргу відповідача.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України




Останні новини Бердянська
вчора, 17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024
15 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок