Сонячні батареї, туристичні маршрути, зони відпочинку – в мерії визначають пріоритети для фінансування з ДФРР

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
13.03.2017 · 12:51 · переглядів - 1478

Сонячні батареї для бюджетних установ, туристичні маршрути Бердянщини, зони відпочинку на Приморській площі – в мерії визначають пріоритети для фінансування з ДФРР

Сонячні батареї, туристичні маршрути, зони відпочинку – в мерії визначають пріоритети для фінансування з ДФРР

З 3-го березня – по 3 квітня проводиться конкурс на збір проектів для фінансування з Державного фонду регіонального розвитку. В цьому році на Запорізьку область виділено 114 мільйонів гривень. Чиновники мерії розраховують отримати кошти для вирішення ключових проблем житлово-комунального господарства міста та запровадження інноваційних підходів для популяризації курортної привабливості Бердянська. 

- Основними умовами конкурсного відбору для фінансування з Державного фонду регіонального розвитку мають бути наявність проектної документації, план реалізації пропозиції терміном від одного до трьох років, співфінансування в рамках 10% від загальної вартості ініціативи, подальше утримання власником, - наголосила заступник міського голови Ірина Плющій.

Основними пріоритетами для фінансування з ДФРР є проекти з економічного та екологічного розвитку регіону. Підсумки розгляду заявок оцінюватимуть за наступними критеріями: якщо проект охоплює потреби всього міста, конкурсна комісія його оцінить в 10 балів, якщо місто+район – 15 балів, вся область – 20 балів.

Одним з ймовірних проектів від Бердянська, який може претендувати на максимальну кількість балів – це розвиток туристичної інфраструктури міста. Члени робочої групи прийняли рішення підготувати проект, в якому будуть відзначені знакові туристичні зони Бердянщини. Крім того, для підвищення курортної привабливості міста – на Приморській площі встановити фотозони – з так званими міні майданчиками з макетами Ейфелевої вежі, Пізанської башти та інших знакових споруд Європи; для МАФів створити єдиний архетип у вигляді міні будинків в західноєвропейському стилі.

Також пропонується подати проекти по встановленню сонячних батарей на всіх бюджетних установах міста, завершити будівництво другої гілки КНС №5, створення мобільних бригад паліативної допомоги, розвиток спортивної  інфраструктури та ін..

Профільні управління мерії до кінця тижня мають визначитись з наявними проектами і підготувати документацію для участі в конкурсному відборі.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок