Люди Пономарьова, Грановського і «вогівці» розпилили 480 мільйонів "Укрзалізниці" на оливі

По матеріалам Залізниця без корупції
13.03.2017 · 16:58 · переглядів - 4199

Центр забезпечення виробництва УЗ 9 березня опублікувало протоколи розкриття аукціонів у 8 тендерах на закупівлю оливи та мастильних матеріалів очікуваною вартістю майже пів мільярда гривень.

Люди Пономарьова, Грановського і «вогівці» розпилили 480 мільйонів "Укрзалізниці" на оливі

Ці торги стали найбільшою закупівлею олив в історії Укрзалізниці і майже в 2 рази перевищують минулорічний обсяг.

Учасниками всіх тендерів стали 3 фірми: ТОВ «Август Пром», ТОВ «Вог Аеро Джет» та ТОВ «Міроіл».

В 4-х тендерах найнижчою виявилася пропозиція ТОВ  «Август Пром» (на суму 243 мільйони гривень), в 2-х найменшу ціну дало ТОВ «Вог Аеро Джет» (на суму 185 мільйонів) та ще в 2-х ТОВ «Міроіл» (на суму 49 мільйонів гривень).

ТОВ «Август Пром» прописано в одній квартирі з ТОВ «Трейд Коммодіті», яку «кришує» бізнес-партнер депутата від БПП Грановського Андрій Адамовський.

Обидві фірми займаються реалізацією паливо мастильних матеріалів для державних замовників. «Август Пром» раніше активно торгувало з Міноборони та Центренерго та вперше переключилося на УЗ. «Трейд Коммодіті» за 2 роки виграло паливних тендерів на 6,4 мільярди гривень, з них 3,8 для Укрзалізниці.

Обидві компанії зареєстровані в житловій п’ятиповерхівці за адресою місто Кам’янське, проспект Аношкіна 80/1, квартири 24, 41, 42.

ТОВ «Міроіл» фігурує в кримінальній справі про привласнення 136 мільйонів гривень Укрзалізничпостачу компанією родичів нардепа «Волі народу» Олександра Пономарьова. За даними слідства ТОВ «ТД Агрінол» отримавши кошти від залізниці перерахувало їх ряду фіктивних компаній, в тому числі і ТОВ «Міроіл». Завод мастил «Агрінол» належить близьким родичам народного депутата Пономарьова.

2 березня на рахунки ТОВ «Вог Аеро Джет» було накладено арешт за клопотання прокуратури. Нагадаємо, що фірма є об’єктом двох кримінальних справ НАБУ про зловживання з цінами на дизпаливо після укладання договорів із сумою збитків державі понад 215 мільйонів гривень. Компанія входить в групу «Континіум» покійного нардепа Єремеєва.

ТОВ «Міроіл» пропонувало мастила та оливи, виробництва ТОВ «Російсько-Українське спільне Науково-виробниче підприємство «Агрінол», яким теж володіють родичі депутата Пономарьова.

Продукцію цієї ж фірми пропонували й «Август Пром» та «Вог Аеро Джет» але окрім неї вони також подали до тендеру інформацію про виробників ТОВ «Азмол Брітіш Петрокемікал» та ТОВ «КСМ Протетк».

ТОВ «Азмол Брітіш Петрокемікал» зареєстровано 5 місяців тому в місті Бердянськ (там же де і завод Агрінол нардепа Пономарьова) та записаний на мешканця Великобританії Теренса Дікена й естонця Павла Путінова.

На сайті Укрзалізниці оприлюднена інформація про те, що найближчим часом з переможцями аукціонів укладуть договори на постачання продукції.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 23 квітень, вівторок 2024
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок