Місячний запас пільгових медичних препаратів в Бердянську розбирають за декілька годин

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
05.04.2017 · 11:52 · переглядів - 1370

З місцевого бюджету на компенсацію медичних препаратів для бердянців з хронічними захворюваннями в цьому році виділено 1,5 млн. грн.

Місячний запас пільгових медичних препаратів в Бердянську розбирають за декілька годин

Однак цих коштів явно недостатньо для забезпечення всіх потребуючих необхідною кількістю ліків. Про це під час інформаційного дня у виконкомі повідомила заступник мера Юлія Дойнова.

За словами профільного заступника, в порівнянні з іншими містами, Бердянськ виділяє значні кошти для компенсації мед препаратів для пільговиків. Однак, попит на пільгові ліки значний і місячний запас в місцевих аптеках видається буквально за декілька годин в перших числах місяця.

Міський голова Володимир Чепурний повідомив, що в рамках державної програми по забезпеченню медичних препаратів для пацієнтів з серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом та бронхіальною астмою Бердянськ може отримати додатково 350-370 тис. грн. В свою чергу, Юлія Дойнова наголосила, що аптечні мережі Бердянська вже висловили готовність долучитись до державної програми.

Крім того, Володимир Чепурний наголосив, що існуюча практика видачі пільгових медичних препаратів для мешканців Бердянська має бути переглянута.

В минулому році, в середньому, на одного пільговика виділялось 40 грн – цих коштів явно недостатньо для задоволення потреб всіх пацієнтів міста. Неправильно, коли за одну-дві години видається місячна норма всіх медичних препаратів. Спеціалісти мають розробити методику, щоб для кожної категорії пацієнтів були передбачені відповідні ліки.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 травень, неділя 2024
17 травень, п'ятниця 2024
16 травень, четвер 2024
15 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок