Підвищення якості медичних послуг в Бердянську

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
19.06.2017 · 14:00 · переглядів - 1419

Підвищення якості медичних послуг: в Бердянську презентували Стратегію розвитку БТМО до 2020-го року

Підвищення якості медичних послуг в Бердянську

Будівництво нового корпусу, створення діагностичного відділення, запровадження електронного документообігу, залучення молодих спеціалістів та кваліфікованих медичних кадрів, повний аудит спеціалістів БТМО та підвищення культури спілкування з пацієнтами та ін. -  ключові завдання Стратегії розвитку Бердянського територіального медичного об’єднання до 2020-го року.

Стратегію розвитку БТМО розробили спільно зі спеціалістами німецького товариства GIZ. Експерт проекту Штефан Дрегер, який був присутній на презентації Стратегії, високо оцінив результати спільної роботи з бердянськими фахівцями.

- Цей документ один із перших в Україні, який чітко спрямований на розвиток медицини на локальному рівні. В разі його реалізації, Бердянськ успішно запровадить основні принципи медичної реформи, - наголосив Штефан Дрегер.

Стратегію розвитку БТМО презентував головний лікар медичного об’єднання Дмитро Єгоров. Запровадження  передбачається в декілька етапів – запуск програми в поточному році, 2018-2020 реалізація, 4-й квартал 2020-го – підведення підсумків.

Стратегія розвитку достатньо амбітна і потребує десятки мільйонів гривень для їх 100-відсоткового запровадження.

Ключові позиції Стратегії розвитку БТМО до 2020-го року 

  • кадровий аналіз: перевірка професійності керівного складу територіального медичного об’єднання, залучення молодих спеціалістів (розробка програми житлового забезпечення), висококваліфікованих лікарів, поглиблення співпраці з лікарнями країни (виїзні прийоми різнопрофільних спеціалістів);
  • підвищення етики спілкування медиків;
  • створення приймально-діагностичного відділення – пацієнт, який потрапляє в лікарню одразу направляється в діагностичне відділення, в якому йому в максимально швидкий термін визначають діагноз, після чого направляють на лікування у профільне відділення, будівництво нового корпусу для діагностичного відділення;
  • запровадження електронного документообігу – електронна карта хворого, переведення лікарняного документообігу в електронний вигляд, запуск сайту БТМО;

Розроблена Стратегія дозволить залучати кошти державного бюджету, міжнародні гранти для підвищення якості надаваних медичних послуг в Бердянську.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 24 квітень, середа 2024
вчора, 23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок