Майже 50% бердянців мають проблеми з серцем

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
25.07.2017 · 11:46 · переглядів - 963

Майже половина населення Бердянська страждає серцево-судинними захворюваннями

Майже 50% бердянців мають проблеми з серцем

52 тисячі мешканців міста офіційно мають проблеми із серцево-судинною системою. Про це на апаратній нараді при міському голові доповіла заступник головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Ольга Франц.

В Україні найвищий відсоток смертності спостерігається через серцево-судинні захворювання – 65%. В Бердянську загальнодержавний показник більше на 2% - причиною 67% смертей в місті стають захворювання серцево-судинної системи. На подолання проблеми в Україні функціонує урядова програма «Доступні ліки», в рамках якої пацієнти з хронічними захворюваннями серця, цукровим діабетом та астмою мають можливість отримувати ліки безкоштовно або за пільговою ціною.

Урядом передбачено чіткий перелік медичних препаратів, які за рецептом лікаря відпускаються в аптечній мережі. На ці потреби з державного бюджету виділяються кошти. За програмою, Бердянськ в цьому році отримає близько 800 тисяч гривень. За словами Ольги Франц кошти, які надходять щомісяця, освоюються оперативно.

Варто відзначити, що значна кількість хронічно хворих бердянців (серцево-судинні захворювання – 52 тисячі чоловік, цукровий діабет – близько 3,8 тисяч, 611 – бронхіальна астма) позначається на великому попиті на медичні препарати. Місячної норми коштів, яка надходить до міста, вистачає всього на один-два дні. За цей період пацієнти вибирають всі проплачені ліки.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 5 травень, неділя 2024
вчора, 4 травень, субота 2024
3 травень, п'ятниця 2024
2 травень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок