В реанимации бердянской горбольницы скончался ребенок (обновлено)

Бердянськ 24
03.08.2017 · 09:59 · переглядів - 12393

В бердянской больнице скончалась девочка 2009 г.р., приехавшая на отдых в лагерь

В реанимации бердянской горбольницы скончался ребенок (обновлено)

В социальных сетях появилась информация о смерти девочки 2009 г.р. в одном из детских оздоровительных учреждений Бердянска. Мы обратились за разъяснениями в мэрию и как оказалось, такой трагический случай действительно произошел. Это случилось вчера, 1 августа.

Только как уточнила заместитель городского головы Юлия Дойнова, девочка умерла не в лагере (она не стала говорить названия), а в больнице, куда ее доставила машина скорой помощи. Ребенок иногородний. Причины смерти устанавливает сейчас областная судмедэкспертиза.

Обставини смерті дівчинки встановлюються

У Бердянську в лікарні померла малолітня, яка приїхала на відпочинок до одного з місцевих дитячих таборів. Відкрито кримінальне провадження. Причини та обставини смерті дитини встановлюються.

1 серпня в реанімації померла дівчинка 2009 року народження, яка була доставлена з дитячого табору Бердянська.

Під час перевірки встановлено, що дівчинка напередодні звернулась зі скаргами на погане самопочуття. З 24 до 27 липня вона перебувала на лікуванні в ізоляторі дитячого табору. 27 липня її виписали. 1 серпня дівчинці знову стало погано. Її помістили в ізолятор, а потім викликали швидку.

Дитину доставили у лікарню з діагнозом «інфекційно-токсичний шок». Але врятувати життя неповнолітньої не вдалось. Близько 19:00 вона померла в реанімації. Труп без ознак насильницької смерті направлено на судово-медичну експертизу.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками п. 2 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України. Триває розслідування.

Прокуратурою розпочато досудове розслідування за фактом смерті малолітньої дівчинки, що перебувала в оздоровчому таборі у Бердянську

За фактом можливого неналежного виконанням обов’язків щодо охорони життя та здоров’я малолітньої дівчини, яка 01.08.2017 померла у м. Бердянську, до ЄРДР внесені відомості за ч. 2 ст. 137 КК України (Неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей).

Так встановлено, що 01.08.2017 в 21 годину 10 хвилин до Бердянського ВП ГУНП в Запорізькій області за телефоном «102» надійшло повідомлення від медичного працівника дитячого приймального відділення, про те в реанімаційному відділення  КУ «Бердянське територіальне медичне об’єднання» Бердянської міської ради констатована смерть малолітньої дитини 2009 року народження, яка була доставлена до медичного закладу каретою швидкої медичної допомоги з дитячого оздоровчого табору «Факел».

Попередньо встановлено, що в період часу з 24.07.2017 по 28.07.2017 дівчина перебувала в ізоляторі медичної частини табору зі скаргами на біль в горлі, кашель та температуру. 28.07.2017 виписана із ізолятору в зв’язку з покращенням стану здоров’я, а 01.08.2017 знову звернулась до медичної частини табору зі скаргами на болі в животі та загальну слабкість. В зв’язку з подальшим погіршенням стану здоров’я, після 16 години викликана швидка медична допомога та потерпіла доставлена до КУ «Бердянське територіальне  медичне об’єднання» з діагнозом «Сепсис, інфекційно–токсичний шок». Того ж дня, в 19 годин у стаціонарі констатована смерть дитини.

Наразі причини смерті дівчинки встановлюються слідством. Досудове розслідування триває.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок