На місці пам'ятника Леніну в Бердянську з'явиться фонтан (оновлено)

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
15.08.2017 · 12:54 · переглядів - 4248

На засіданні профільних депутатських комісій, заступник міського голови Оксана Деєва, озвучуючи проекти, які будуть реалізовані за кошт державної субвенції та субвенції з обласного бюджету, повідомила про виділення 150 тис. гривень на розробку проектної документації з будівництва фонтану на Приморській площі.


Вже в цьому місяці Бердянськ отримає дві багатомільйонні субвенції — 30 мільйонів гривень з державного бюджету та 25 мільйонів гривень з обласного. Одним з пунктів освоєння коштів міська влада визначила розробку проектної документації для будівництва фонтану на Приморській площі. Варто відзначити, що міська влада тривалий час не могла визначитись, як використати територію, яка звільнилась після демонтажу постаменту.

В цьому році КП “Зеленгоп” розбило клумбу на цьому місці, однак в соціальних мережах гостро розкритикували таку ініціативу влади.

Мер неодноразово наголошував, що чиновники радяться, як прикрасити цю територію... Врешті, консенсус було знайдено. На місці колишнього пам'ятника Леніну — з'явиться фонтан. Заступник міського голови Окана Деєва наголосила, що вже до наступного курортного сезону планується завершити роботи з його будівництва.

Депутатам міської ради презентували попереднє бачення фонтану, який планують встановити на Приморській площі

На засіданні “День депутата”, яке відбулося сьогодні, 15 січня, під керівництвом міського голови Володимира Чепурного, депутатам міської ради презентували попереднє бачення фонтану, який планують встановити на Приморській площі на місці, де раніше стояв пам’ятник Леніну. Питання про виділення коштів на розробку проектно-кошторисної документації у сумі 150 тис. грн виноситься на розгляд чергової сесії, яка відбудеться 17 серпня.

Заступник міського голови Оксана Дєєва розповіла, що фонтан буде діаметром 16 метрів. “Це буде плоский майданчик, не буде “корито”. При необхідності проведення заходів, вода буде відключатися і це буде розширений майданчик для того, щоб там стояли глядачі” - відзначила Оксана Олегівна. Фонтан також буде автоматично включатися та виключатися вдень і вночі. У темний час доби планується кольорова підсвітка води.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 13 травень, понеділок 2024
11 травень, субота 2024
10 травень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок