2017 чи 1937? В Бердянську почались репресії проти вчителів?

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
17.11.2017 · 11:49 · переглядів - 7107

Догани, погрози, тиск — такими методами міська влада намагається звільнити заслуженого вчителя України, директора БСШ №16 Наталю Кондратюк. В цьому переконаний трудовий колектив та батьки учнів, які провели масові збори 16-го листопада в актовій залі учбового закладу на підтримку Наталі Петрівни.

2017 чи 1937? В Бердянську почались репресії проти вчителів?

На збори батьківського активу та педагогічного колективу запрошували начальника відділу освіти Володимира Липського та профільного заступника мера Юлію Дойнову. Чиновники проігнорували запрошення, посилаючись на позачергову сесію міської ради. Відзначимо, що збори розпочались о 17-й вечора і тривали дві з половиною години, а сесія завершилась о 17:20. Тобто представники влади попросту проігнорували людей.

На зборах педагоги охарактеризували умови, в яких працює колектив і директор школи останні два з половиною місяці. За їх інформацією все розпочалось у вересні, коли начальник відділу освіти порекомендував Наталі Кондратюк залишити посаду і піти на пенсію. Свою позицію Володимир Липський аргументував курсом міського голови на омолодження кадрів в сфері освіти міста. Варто відзначити, що контракт Наталі Петрівни діє до 2019 року і нинішній директор повністю влаштовує як вчителів, так і батьків. Тому “пропозицію” з відділу освіти було відхилено. З того моменту в школі проводяться всеможливі перевірки, особисто на директора представники влади здійснюють тиск і навіть виписали догану.

Найвагоміші претензії до Наталі Кондратюк — сорока хвилинні уроки в школі (замість 45), через що, на думку відділу освіти, вчителям переплачують за недопрацьовані 5 хвилин і відкриття чотирьох перших класів в цьому році. На ці закиди педагоги підготували вичерпні відповіді. В першому випадку, вчителі представили розрахунок всіх годин, які вони перепрацьовують, заміщаючи хворих колег, готуючи дітей до олімпіад, при написанні наукових робіт, перевіряючи результати різноманітних конкурсів і т.д. В результаті, якщо вдаватись до таких підрахунків, вчителі недоотримують в рази більше зарплатні, в порівнянні з 5-ти хвилинною різницею в уроках. Більше того, враховуючи дві 20-ти хвилинні перерви виходило б, що діти перебуватимуть в школі майже весь день. Цікаво, що 16 школа не єдина в місті, в якій уроки тривають 40 хвилин, однак претензії, чомусь, виникли лише до Наталі Кондратюк. Неймовірний збіг?

Щодо відкриття чотирьох перших класів — юрист Євген Міщенко, який виступив від імені батьків, підкреслив, що в законодавстві чітко визначено — кількість дітей в класі не повинна перевищувати 30 чоловік. В 16-й школі такі порушення відсутні. Догану Наталя Кондратюк оскаржує в суді. На підтримку заслуженого педагога вступила місцева та обласна профспілкова організація освітян. Однак це жодним чином не вплинуло на позицію міської влади. Більше того, на одному з інформаційних днів в мерії, Володимир Чепурний, не називаючи прізвищ, наголосив, що подібні дії керівників освітніх закладів має ретельно перевірити прокуратура.

Беззаперечну підтримку Наталі Кондратюк висловили близько двох сотень батьків, які прийшли на збори

За результатами зустрічі, яку чиновники проігнорували, було ухвалено рішення боротись всіма можливими законними способами за свого керівника. Після тривалих перемовин телефоном з Володимиром Липським та Юлією Дойновою представники влади пообіцяли зустрітись з батьківським активом та трудовим колективом школи. Чиновникам призначили зустріч на понеділок, 20 листопада о 17:00.

В ході зборів пролунала інформація, що міська влада, в спробах будь-якими методами звільнити Наталю Кондратюк, за підписом мера направила листа до міністерства освіти для проведення комплексної перевірки в БСШ №16. Підтвердити чи спростувати цю інформацію у профільного заступника міського Юлії Дойнової ми, поки що, не змогли.

В цілому ситуація обурлива. Бердянська спеціалізована школа №16 — одна з кращих в місті

Випускники та учні школи щорічно здобувають для Бердянська перемоги в обласних та Всеукраїнських олімпіадах, займаються наукою. Однак, схоже, що для Юлії Дойнової і особисто міського голови Володимира Чепурного — вражаючі результати учнів, високий рівень знань, який дають в спеціалізований школі висококваліфіковані педагоги — ніщо. Головне, щоб керівником школи стала людина повністю підконтрольна “корпорації”. В своєму прагненні до абсолютної влади нинішні чиновники дійшли до абсурду.

Кондратюк Наталя Петрівна — все своє життя присвятила педагогічній діяльності

Під її керівництвом закінчили школу тисячі випускників. Освітні заклади, які очолювала Наталя Петрівна вважаються кращими в місті. Сотні, а можливо й тисячі людей готові відстоювати честь і гідність Наталі Кондратюк. Нинішнє керівництво міста, в особливості Юлія Дойнова і мер Володимир Чепурний мали б поставити собі запитання, а чи готові за них, в разі необхідності, поручитись люди? Не по відкріпних талонах, як це було на виборах, не за пляшку горілки і продуктовий набір, не за 500 гривень, а просто, як за порядних людей за покликом душі... За такої політики, коли поважних людей ганьблять, тиснуть на трудовий колектив і готові зробити дітей заручниками політичних ігрищ, навряд чи, на поставлене запитання буде позитивна відповідь. У зв'язку з цим, постає запитання - чи потрібне бердянцям таке ганебне керівництво міста?..




Останні новини Бердянська
сьогодні, 16 квітень, вівторок 2024
вчора, 15 квітень, понеділок 2024
13 квітень, субота 2024
12 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок