День Соборності у Бердянську

Бердянськ 24
23.01.2014 · 08:37 · переглядів - 2295

Бердянська міська організація ВО "Свобода" виступила організатором ходи та мітингу, які присвячені цій даті.

 День Соборності у Бердянську

День Соборности 2014Активна частина бердянської громади зібралася о 17-тій годині біля виконкому та пройшла ходою по центральній вулиці міста. У звязку із подіями у Києві сценарій акції переробили на протестну ходу. Бердянці несли державні, революційні та свободівські прапори. На початку колони був банер «22 січня- День Соборності України».

Після ходи відбувся мітинг. Промовці проводили історичні паралелі із сучасністю, адже і зараз активно твориться історія України. Тому просто згадати ті славетні часи не вийшло. У своїй промові очільник Бердянської «Свободи» Зореслав Кумпан, зокрема, сказав: «У звязку із тим, що така значна дата української історії залишається робочим днем, то багато людей не змогли приєднатися до нашої акції. Свободівці давно казали, що в українській Україні День Соборності і день створення УПА будуть святковими вихідними днями. Багато українських земель залишаються поза межами держави Україна,  це Придністровя, Лемківщина, Бойківщина, райони у Брестській області, частина Курської та Воронезької областей, Кубань. Там порушуються права українців. Прикро констатувати, але за часів Незалежності ми не те що не приєднали у 90-х роках Придністровя, але й втратили частину власної території. Мова йдеться про те, що у лютому 2009 року рішенням суду у Страсбурзі Румунія відсудила в України 80 відсотків спірної території. Влада навіть і не намагається повернути цю морську територію, на якій ще влітку 2009р. румуни почали добувати нафту й газ».

У 1990 році від Львова до Києва українці утворили живий ланцюг, який був символом єдності України. Щось подібне ми спробували зробити й у Бердянську. Мітинг закінчився тим, що учасники акції стали у коло, взялися за руки та хвилиною мовчання вшанували патріотів, які загинули цими днями у Києві.

Прес-служба Бердянської міської організації ВО «Свобода». 




Останні новини Бердянська
сьогодні, 18 квітень, четвер 2024
вчора, 17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок