День Соборності у Бердянську

Бердянськ 24
23.01.2014 · 08:37 · переглядів - 2312

Бердянська міська організація ВО "Свобода" виступила організатором ходи та мітингу, які присвячені цій даті.

 День Соборності у Бердянську

День Соборности 2014Активна частина бердянської громади зібралася о 17-тій годині біля виконкому та пройшла ходою по центральній вулиці міста. У звязку із подіями у Києві сценарій акції переробили на протестну ходу. Бердянці несли державні, революційні та свободівські прапори. На початку колони був банер «22 січня- День Соборності України».

Після ходи відбувся мітинг. Промовці проводили історичні паралелі із сучасністю, адже і зараз активно твориться історія України. Тому просто згадати ті славетні часи не вийшло. У своїй промові очільник Бердянської «Свободи» Зореслав Кумпан, зокрема, сказав: «У звязку із тим, що така значна дата української історії залишається робочим днем, то багато людей не змогли приєднатися до нашої акції. Свободівці давно казали, що в українській Україні День Соборності і день створення УПА будуть святковими вихідними днями. Багато українських земель залишаються поза межами держави Україна,  це Придністровя, Лемківщина, Бойківщина, райони у Брестській області, частина Курської та Воронезької областей, Кубань. Там порушуються права українців. Прикро констатувати, але за часів Незалежності ми не те що не приєднали у 90-х роках Придністровя, але й втратили частину власної території. Мова йдеться про те, що у лютому 2009 року рішенням суду у Страсбурзі Румунія відсудила в України 80 відсотків спірної території. Влада навіть і не намагається повернути цю морську територію, на якій ще влітку 2009р. румуни почали добувати нафту й газ».

У 1990 році від Львова до Києва українці утворили живий ланцюг, який був символом єдності України. Щось подібне ми спробували зробити й у Бердянську. Мітинг закінчився тим, що учасники акції стали у коло, взялися за руки та хвилиною мовчання вшанували патріотів, які загинули цими днями у Києві.

Прес-служба Бердянської міської організації ВО «Свобода». 




Останні новини Бердянська
вчора, 26 липень, п'ятниця 2024
25 липень, четвер 2024
24 липень, середа 2024
23 липень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок