Рятувальники закликають бердянців до обережності у святковий період

Бердянськ 24
21.12.2017 · 09:53 · переглядів - 518

Статистика свідчить, що більшість надзвичайних ситуацій виникає в період підготовки та проведення Новорічних та Різдвяних свят. Пожежі, невдалі вибухи петард, короткі замикання електромереж, вибухи газових приладів не тільки псують настрій, але й забирають здоров’я і, навіть, життя громадян.

Рятувальники закликають бердянців до обережності у святковий період

Тому бердянські рятувальники  звертаються до всіх з проханням дотримуватися елементарних правил поведінки під час Новорічних та Різдвяних свят. Встановлюйте ялинки на надійній, стійкій підставці, подалі від занавісок, гардин та інших предметів, які легко піддаються вогню, також не тримайте та не обкладайте зелену красуню легкозаймистими речовинами. Уникайте наближення запалених свічок, бенгальських вогників та хлопавок. Використовуйте тільки сертифіковані заводські гірлянди. Кожна дитина чекає та готується до цього свята і тому хоче мати гарний та яскравий костюм. Шановні батьки, не вдягайте своє чадо в легкозаймистий одяг. Спробуйте пояснити дитині як це небезпечно.

Для того, щоб попередити та уникнути нещасних випадків і травм просимо бути особливо обережними під час користування свічками. Ретельно огляньте приміщення, перевірте наявність необхідної кількості первинних засобів пожежогасіння та справність засобів зв’язку. Також, рятувальники  просять звернути увагу на те, що в приміщенні кількість людей не повинна перевищувати установлену норму, ширина проходів між рядами повинна бути зменшеною, в рядах не повинно розміщуватися ніяких додаткових крісел, стільців чи інших предметів, не допускайте повного виключення електроенергії під час будь-яких заходів, не допускайте застосування дугових прожекторів, свічок чи відкритого вогню.

Бердянське МРУ ГУ ДСНС України у Запорізькій області звертається до громадян: дотримуйтесь правил безпеки життєдіяльності під час Новорічних та Різдвяних свят! Будьте вкрай обережними з бенгальськими вогнями, свічками, петардами та феєрверками! Дотримуйтесь правил пожежної безпеки при влаштуванні ялинки!

Начальник Бердянського МРУ ГУ ДСНС України у Запорізькій області полковник служби ЦЗ Юрій Сахненко

 




Останні новини Бердянська
сьогодні, 11 травень, субота 2024
вчора, 10 травень, п'ятниця 2024
9 травень, четвер 2024
8 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок