В Бердянську планують запустити електроавтобуси в сфері громадського транспорту

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
03.01.2018 · 13:18 · переглядів - 3738

По справжньому революційну реформу розглядають у виконкомі в контексті громадських перевезень. Проблемну ситуацію з пасажироперевезеннями в мерії спробують вирішити шляхом створення комунального підприємства

В Бердянську планують запустити електроавтобуси в сфері громадського транспорту

Нагадаємо, наприкінці грудня в Бердянську прийняли рішення запустити регуляторну процедуру щодо збільшення тарифів на проїзд в громадському транспорті. В своєму матеріалі, як один із варіантів вирішення проблеми, ми озвучили думку, щодо необхідності створення спеціалізованого комунального підприємства, яке б надавало послуги з пасажирських перевезень. 

Соціально важливе питання ми озвучили міському голові і під час першого в цьому році інформаційного дня. Як виявилось, Володимир Чепурний разом з народними депутатами від Бердянська розглядають можливість придбання китайських автобусів на електродвигунах і створення комунального підприємства.

Чепурной Владимир

 - Я погоджусь, що існування монополістів не є прийнятним. Ми проробляємо можливість співпраці з однією з китайських фірм, які спеціалізуються на випуску автобусів на електродвигунах. Такі транспортні засоби можуть пересуватись на невеликі відстані, але в умовах Бердянська вони змогли б ефективно працювати. – повідомив Володимир Чепурний.

Планується, що одна з фірм безкоштовно надасть автобуси Бердянську, а її буде введено у співвласники нового підприємства.

Абсолютна більшість бердянців, які користуються громадським транспортом, з впевненістю можуть заявити, що, власне і роблять в соціальних мережах, про вкрай незадовільний сервіс в громадському транспорті. В конфліктах між підприємцями та пасажирами, виконком, здебільшого, займає сторону перевізника. Запроваджений відео нагляд в салонах автобусів очікуваного дієвого результату не дав. Комфортабельність нових автобусів також викликає масу нарікань і цей перелік можна продовжувати далі. Створення власного підприємства з пасажирських перевезень створить конкуренцію на даний вид бізнесу в Бердянську. Підприємці в конкурентному середовищі будуть змушені підвищувати якість послуги, якщо продовжуватимуть працювати в цій сфері. Міська влада отримає змогу контролювати персонал та якість надаваних послуг в комунальному підприємстві. Більше того, планується навіть введення персональних проїзних карток, які зможуть придбати мешканці Бердянська.

Чепурной Владимир

 - Ми розглядаємо можливість введення карткової системи проїзду. Це дозволить встановити кількість пільговиків, які користуються транспортом, вирішити проблеми з пільговим проїздом мешканців інших міст під час курортного сезону, - повідомив Володимир Чепурний.

Озвучені ініціативи міського голови подарували надію на реальне вирішення однієї з найбільш серйозних проблем Бердянська. В разі виконання наміченого – це стане найбільшим досягненням Володимира Чепурного в якості міського очільника і в такому випадку можна буде констатувати, що один з громогласних передвиборчих лозунгів – «Бердянську – новий транспорт» буде виконаний на 100%. Щиро бажаємо успіхів Володимиру Чепурному та його команді!




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок