Проблема безпритульних тварин в Бердянську: запитань більше ніж відповідей

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
31.01.2018 · 21:46 · переглядів - 2510

Перед міськвиконкомом 31-го січня товариство захисту тварин провело акцію протесту проти співпраці міської влади з харківською фірмою, яка, на думку активістів, винищує тварин.

Проблема безпритульних тварин в Бердянську: запитань більше ніж відповідей

29-го січня відбулось засідання конкурсної комісії із закупівель, на якому було визначено переможцем одну з харьківських фірм, яка спеціалізується на вилові безпритульних тварин. Одне із запитань, яке здивувало нашу редакцію — це незрозумілі дії чиновників з відміни чи перенесення засідання. В понеділок міськвиконком проінформував, що засідання конкурсної комісії із закупівель не буде.

Однак, як виявилось пізніше, засідання, все ж, відбулось. На запитання, що послугувало причиною таких маніпуляцій і в чому полягала необхідність проведити конкурс без ЗМІ — Григорій Горячов прокоментував дуже просто: “треба уважніше слідкувати за процесами в місті”. В прес-службі мерії заявили, що їх відділ не проінформували про зміни в графіку проведення засідань. Тобто, в черговий раз спостерігаємо неузгодженість роботи внутрішшніх підрозділів виконкому, а за пораду, як необхідно працювати журналістам — щиро дякуємо заступнику мера. Схоже Григорій Горячов — спеціаліст надзвичайно широкого профілю, не лише в сфері ЖКГ, а й в специфіці роботи ЗМІ.

В будь-якому випадку, в понеділок конкурс відбувся і на ньому визначили переможцем фірму з Харкова, яка в Бердянську займатиметься відловом безпритульних тварин. Товариство захисту тварин, на чолі з відомим в місті волонтером Валентиною Мамай, які в минулому році на договірних умовах співпрацювали з міською владою по регулюванню чисельності безпритульних тварин, 31-го січня вийшли під стіни мерії з декількома вимогами:

  1. Відмінити результати конкурсу, на якому переможцем визначено харьківську фірму, оскільки, за даними активістів, тварин вивозять з міста, а по дорозі вбивавють, тому до притулку в Харкові вони не доїжджають.
  2. Продемонструвати, де в Бердянську інсує карантинний центр, де тварини можуть зберігатись впродовж місяця.
  3. Провести круглий стіл із громадськістю для вирішення проблеми безпритульних тварин.
  4. На базі існючого притулку в районі аеропорту створити комунальний заклад.

Зі своїми вимогами ініціативна група намагалась поспілкуватись з міським головою Володимиром Чепурний, однак мера не було на робочому місці. Для журналістів ситуацію прокоментував Григорій Горячов.

Горячев Григорий

Фірма з Харкова стала переможцем конкурсу на законних підставах — оголошення про проведення конкурсного відбору знаходилось на офіційному сайті мерії, про це було добре відомо Товариству захисту тварин, однак свої пропозиції вони не надали. Ми спіпрацювали з ними в минулому році, однак їх результати у мене викликають ряд критичних зауважень. Я був у Харкові, на власні очі бачив притулок, до якого будуть відвозитись тварини. Наразі управління перевіряє документацію фірми і, якщо будуть виявлені факти, про які говорять активісти, ми переглянемо свою позицію, - прокоментував Григорій Горячов.

Крім того, Григорій Горячов наголосив журналістам, що депутатам буде представлена програма по боротьбі з безпритульними тваринами на 2018-й рік. Заступник мера натякнув, що там буде цілий комплекс заходів, які включатимуть в себе розбодову комунального притулку. Про які цифри йдеться, чиновник не повідомив. Григорій Григорович підкреслив, що певні роботи в цьому напрямку вже виконано — придбано вольєри, а інші приміщення необхідно реконструювати. Нагадаємо, наразі ці вольєри розташовуються на приватній території з оточення народного депутата України Олександра Пономарьова.

Ми поставили цілий ряд прямих запитань чиновнику, наскільки доцільно вкладати гроші громади в будівництво притулку на приватній території? Після численних спроб уникнути прямої відповіді Григорій Горячов все ж озвучив дві принципові позиції:

  1. Не виключено, що будівництво притулку фінансуватиметься не лише за кошти міського бюджету, а й інвесторів
  2. Міська влада розглядає декілька варіантів місцерозташування притулку для тварин — окрім приватної території, є в наявності й землі громади.

Після спілкування з журналістами, Григорій Горячов прийняв делегацію від активістів. Свої питання захисники тварин заступнику мера поставили, однак чиновник порекомендував викласти їх в письмовій формі, на що він дасть розгорнуту відповідь.

В будь-якому випадку, не зважаючи на спілкування з журналістами та зустріч з активістами, питання про комунальний притулок і підходи в боротьби з безпритульними твранима в місті залишили більше запитань, ніж відповідей.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок